Actualizarea lui Jeep Wrangler cizelează designul SUV-ului și aduce noi tehnologii

Autor: Ionuț Vîlciu 07 apr. 2023 Știri auto

Jeep a dezvăluit noul Wrangler facelift cu ocazia Salonului Auto de la New York. SUV-ul american primește o grilă nouă, linii noi de echipare și un ecran mai mare pentru sistemul de infotainment.

Jeep a prezentat oficial noul facelift pentru SUV-ul Wrangler. Actuala generație a off-roader-ului se află pe piață încă din 2017, iar acum a primit câteva îmbunătățiri care să o facă mai atractivă.

Vom începe prin a menționa că Jeep Wrangler a primit o nouă grilă frontală, facelift-ul fiind ușor de identificat cu ajutorul acestui nou element de design. Rama grilei este vopsită în culoarea caroseriei, iar cele șapte fante, specifice modelelor din gama Jeep, rămân prezente pe Wrangler.

Jeep Wrangler se bucură acum de un design proaspăt

Grila a scăzut în dimensiuni, datorită acestui aspect există mai mult spațiu în zona barei frontale. Ca urmare, Jeep Wrangler facelift dispune de mai mult spațiu pentru montarea unui troliu Worn din fabrică cu o capacitate de tractare de 3700 de kilograme. Acest accesoriu este inclus în dotarea nivelului de echipare Rubicon.

Grila nu este singurul element vizual actualizat. Facelift-ul aduce și noi modele de jante, cu dimensiuni cuprinse între 17 și 20 de inch. În funcție de modelul de jantă ales, acestea pot primi anvelope de până la 35 de inch, numai bune pentru mersul în teren accidentat. În funcție de preferințe, Jeep Wrangler poate fi configurat cu un plafon de tip soft top sau hard top. De asemenea, există și opțiunea pentru plafonul retractabil Sky One-Touch.

SUV-ul a primit și un ecran de mari dimensiuni

Jeep Wrangler a suferit câteva schimbări și în habitaclu, iar cea mai evidentă dintre toate este prezența unui nou ecran central de infotainment. Acesta este mai mare ca înainte, având o diagonală de 12,3 inch. De asemenea, este inclus ca echipare standard pentru noul Jeep Wrangler facelift. Creșterea în dimensiuni a ecranului a dus la mutarea comenzilor fizice pentru climatizare în mijlocul bordului, iar direct sub ecranul central avem și o gură de ventilație.

Alături de noul ecran mai mare, sistemul multimedia Uconnect 5 a fost actualizat și a primit câteva funcții noi. Spre exemplu, noul Wrangler facelift dispune acum de o funcție care poate afișa mai multe trasee off-road virtuale. Clienții pot să opteze inclusiv pentru un abonament care le oferă peste 3.000 de trasee instalate în sistemul multimedia al mașinii.

Există două noi linii de echipare

Pe lângă variantele existente, acesta facelift aduce două noi linii de echipare pentru Jeep Wrangler. Prima dintre ele, numită Sport S 4xe, aduce un propulsor plug-in hybrid, în timp ce a doua linie nouă, Rubicon X, primește o listă destul de cuprinzătoare de dotări pentru confort și performanțe în teren accidentat.

Rubicon X este disponibil atât cu motorizare pe benzină, cât și ca plug-in hybrid și adaugă la interior un ecran tactil de 12,3 inch cu navigație, scaune față reglabile electric în 12 direcții, sistem audio premium Alpine cu nouă difuzoare și scaune din piele Nappa.

Gama de motorizări disponibilă pe Jeep Wrangler rămâne neschimbată. Clienții au la dispoziție mai multe motoare: un propulsor de 2.0 litri cu 4 cilindri și 270 CP, un V6 de 3.6 litri cu 285 CP, un sistem de propulsie PHEV de 2.0 litri și o putere combinată de 375 CP, iar vârful de gamă este motorul HEMI V8 de 6.4 litri, care produce 470 CP. Toate motorizările sunt cuplate la o cutie automată cu 8 trepte, însă versiunile cu motoarele cu 4 și 6 cilindri pot fi comandate și cu o cutie manuală cu 6 rapoarte.

Toate echipările disponibile pe Jeep Wrangler facelift primesc peste 85 de sisteme de asistență active și pasive. Deocamdată, nu se știe exact când va ajunge noul model și pe piața din Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jeep


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide