Activiștii de mediu au luat în vizor constructorii auto. BMW și Toyota, primii vizați
Activiștii de mediu și-au îndreptat atenția din ce în ce mai mult înspre industria auto în ultimul timp, peste 400 de panouri publicitare false fiind instalate în Europa pentru a atrage atenția asupra rezultatelor proaste ale constructorilor din domeniu în ceea ce privește mediul.
Trei grupuri de activiști pentru protecția mediului și-au asumat meritul de a fi deturnat peste 400 de panouri publicitare în Europa în weekend-ul trecut. BMW și Toyota sunt principalii producători auto pe care activiștii de mediu i-au luat în vizor cu această ocazie. Activiștii își doresc ca raclamele pentru vehiculele poluante să fie interzise complet, potrivit Carscoops.
“The Subvertisers’ International”, “Brandalism” și “Extinction Rebellion” sunt cele trei grupuri care și-au asumat meritele pentru această campanie de gherilă, susținând că au montat astfel de panouri publicitare false în Franța, Germania, Belgia și Marea Britanie. Membrii celor trei grupări spun că această campanie a venit ca răspuns la întreaga campanie de publicitate făcută în ultima perioadă în jurul Salonului Auto de la Bruxelles.
Acuzați că nu fac eforturi prea mari în direcția electrificării
Panourile publicitare false montate în Europa au vizat Toyota și BMW, aceștia fiind cei doi producători auto care au fost clasificați de cei de la InfluenceMap drept constructorii cu cel mai slab lobby făcut în materie de mediu. În același timp însă, atât BMW, cât și Toyota, au investit sume considerabile pentru a își promova modelele mai mult sau mai putin “verzi”.
Toyota este unul dintre constructorii care au întârziat atât de mult cât s-a putut introducerea unor vehicule complet electrice în gamă, abia în 2021 asumandu-și o strategie de electrificare în urma presiunilor venite din partea investitorilor.
Mai mult, activiștii susțin că “Toyota și-a promovat reclamele de sustenabilitate Beyond Zero în timp ce a făcut lobby pe lângă guvernele din întreaga lume pentru a slăbi planurile de protejare a mediului, amenințând totodată cu acțiuni în justiție pentru a își proteja profiturile în detrimentul unei climat locuibil”.