Acțiunea Speed: 21.000 de șoferi sancționați pentru depășirea vitezei legale

Autor: George Cristea 18 aug. 2020 Știri auto

Acțiunea Speed, desfășurată conform Calendarului de activități al Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere  a dus la sancționarea a 21.000 de șoferi pentru depășire vitezei legale. Aproximativ 2.300 dintre aceștia au rămas fără permis.

Intră în Galeria FOTO

„În săptămâna 10 – 16 august 2020, conform Calendarului de activități al Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere – ROADPOL, Direcția Rutieră a coordonat acțiunea Speed, pentru prevenirea accidentelor de circulație cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

În cadrul operațiunii, polițiștii rutieri au acționat cu echipamentele de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pentru depistarea celor care depășesc limitele de viteză.

Astfel, au fost controlate 37.226 de autovehicule și aplicate 20.960 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză, conform prevederilor OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 2.290 de permise de conducere, pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.

Acțiunea Speed: Ce pățești dacă depășești viteza legală cu mai mult de 50 km/h?

La data de 10 august 2020, un bărbat a condus un autovehicul înmatriculat în Marea Britanie, în municipiul Craiova, cu viteza de 127 km/h. Acesta a fost sancționat de polițiști cu amendă de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Patru zile mai târziu, un alt bărbat, de 56 de ani, a condus un autovehicul, în municipiul Brașov, cu viteza de 109 km/h. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În plus, acesta se află sub influența băuturilor alcoolice, valoarea testării alcoolscop fiind de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

În România, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare de accidente rutiere. În primele 6 luni ale anului 2020, viteza a generat 19% dintre accidentele rutiere grave înregistrate în țara noastră, ocupând primul loc în ierarhie.

Acțiunile educative ale polițiștilor nu par să-și facă efectul, dar sancțiunile reușesc să-i mai tempereze pe șoferi. Într-o acțiune desfășuartă în primăvară, un șofer a fost depistat pe autostrada A3, între București și Ploiești, în timp ce se pregătea să decoleze: acesta avea 238 km/h.


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide