În urma unei acțiuni în forță a Poliției, 30 de mașini au fost confiscate în București în numai două zile. Acțiunea a făcut parte dintr-un plan de măsuri dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea criminalităţii de orice fel.
Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat că în Bucureşti, în cadrul dispozitivelor rutiere special constituite, au fost verificate 320 de autovehicule, fiind aplicate 150 de sancţiuni contravenţionale. Tot în urma acestei operaţiuni din Capitală, au fost indisponibilizate 30 de maşini şi au fost constatate cinci infracţiuni, printre care şi cea de conducere sub influenţa unor substanţe psihoactive.
Acțiunea polițiștilor a continuat și în cursul zilei de sâmbătă, după cum precizează purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, cu scopul de a descuraja pe cei care pun în pericol siguranța cetățenilor.
„Activităţile de ieri (vineri – n.r.) şi de astăzi (sâmbătă – n.r.) se desfăşoară în contextul măsurilor dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea criminalităţii de orice fel. Pe lângă acţiunile de combatere, efectivele MAI desfăşoară şi activităţi preventive la nivelul întregii ţări acordând atenţie maximă zonelor cu risc crescut de producere a unor incidente grave. Prin prezenţa activă, în teren, în mijlocul comunităţii, a poliţiştilor şi jandarmilor se urmăreşte descurajarea persoanelor care intenţionează să comită fapte ce pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor de bună-credinţă”, a spus Dajbog.
Astfel de acţiuni vor continua și pe viitor, potrivit sursei citate. Confiscarea mașinilor implicate în infracțiuni este o practică obișnuită a organelor de ordine. Mașinile indisponibilizate sunt apoi vândute, adesea pe prețuri foarte mici, cu mult sub prețul de piață al mașinilor. Pentru valorificarea acestor mașini sunt organizate periodic licitații. Pentru luna august, statul vinde nu mai puțin de 23 de mașini, prețurile pornind de la 800 de lei.