Acestea sunt zonele din Bucureşti unde vor fi probleme cu deszăpezirea
Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat, joi, după comandamentul de iarnă că pe hârtie Bucureştiul este pregătit pentru sezonul rece, precizând că aşteaptă să vadă dacă lucrurile vor sta aşa şi pe teren.
Răzvan Sava a spus că a primit o situaţie potrivit căreia la nivelul Capitalei există 593 de utilaje pregătite pentru deszăpezire, 3.049 de oameni gata să intervină, iar în stocuri sunt 21.130 tone de material antiderapant.
Citeşte şi Ce maşină conduce Simona Halep – GALERIE FOTO
Citeşte şi TEST DRIVE: În lupta din clasa medie, Renault are un Talisman norocos – VIDEO + GALERIE FOTO
Citeşte şi Dacia a lansat cutia automată Easy-R
Operatorii de salubritate de la nivelul fiecărui sector i-au spus primarului că au tot ce le trebuie pentru a interveni, însă, i-au spus că există câteva probleme care apar în fiecare an, respectiv la ieşirile din Bucureşti şi în zonele în care se lucrează.
În sectorul 2 ar putea fi mai dificil de intervenit în zona Pantelimon din cauza lucrărilor, în sectorul 3 – pe Splaiul Independenţei şi pe tronsonul de la linia de centură până la Calea Vitan, în sectorul 4 – la pasajul Berceni şi la prelungirea Berceni, sectorul 5 are ca puncte nevralgice intrarea din Bragadiru şi intrarea Bucureşti-Măgurele, iar sectorul 6 – ieşirea spre Domneşti, dar şi zonele în care se lucrează pe gurile de metrou spre Drumul Taberei.
Operatorul de salubritate din sectorul 6 i-a cerut sprijinul primarului Sava să ceară poliţiei rutiere să îndepărteze pe anumite porţiuni balizele de pe bulevardul Iuliu Maniu, unde s-a făcut separaţie pe sens, ceea ce face imposibilă întoarcerea utilajelor de deszăpezire, care ar fi nevoite să întoarcă pe autostradă. Reprezentantul Poliţiei Rutiere a dat asigurări însă că se vor găsi soluţii pentru ca utilajele de deszăpezire să-şi poată face treaba.
Primarul general interimar le-a transmis operatorilor de salubritate că în zilele următoare va face vizite în teren la fiecare dintre ei pentru a vedea situaţia la faţa locului, dar şi pentru a le da acestora ocazia să îi mai comunice problemele pe care le au.
Citeşte şi Modele Dacia de după 2005 care nu au mai prins linia de producţie
Citeşte şi GALERIE FOTO Ce maşini poţi cumpăra în România cu 8000 de euro
Citeşte şi Ce maşini poţi cumpăra în România cu 7000 de euro. GALERIE FOTO
O altă problemă semnalată primarului general se referă la traficul intens din timpul zilei, dar şi la maşinile parcate, care împiedică deszăpezirea corespunzătoare.
Reprezentantul Administraţiilor Străzilor a precizat că sunt 434 de intersecţii semaforizate, 263 fiind în sistem necentralizat şi 171 în sistem centralizat, însă acestea din urmă funcţionează cu sincope.
El a mai spus că în perioada iernii cele mai multe probleme sunt în intersecţiile cu semafoare vechi pentru că becurile se ard repede din cauza umidităţii.
Reprezentantul Administraţiei Străzilor a spus că foarte multe intersecţii sunt afectate şi din cauza lucrărilor care se fac în carosabil, fără să se ceară şi avizul lor şi, în acest fel, muncitorii, când găsesc cabluri despre care nu ştiu, le taie.
Citeşte şi GALERIE FOTO. Ce „monştri” militari se produc în România
„Înţeleg că există nişte probleme de comunicare între instituţiile din subordinea primăriei şi aş vrea să ne întâlnim mâine să vedem cum comunicăm pentru a evita astfel de situaţii”, le-a spus primarul.
Întrebat la finalul comandantului de iarnă care este concluzia sa, primarul a spus că, pe hârtie, lucrurile arată bine, dar că se va convinge de informaţiile care i-au fost transmise pe teren.
„Dacă lucrurile nu vor sta aşa, vor trebui ca în maximă urgenţă să ajungă la ceea ce ne-au comunicat”, a spus Sava.
Întrebat ce părere are despre faptul că operatorii de salubritate au sugerat că întreruperea, pentru scurt timp, a traficului pe anumite zone ar putea facilita deszăpezirea, Răzvan Sava a precizat că va analiza acest aspect şi că va lua o hotărîre.