Acestea sunt mașinile și motorizările second-hand de care ar trebui să te ferești. Dacia este printre ele – VIDEO
Piața auto din România este înțesată de autovehicule rulate, iar cei care vor să facă o astfel de investiție ar trebui să fie foarte atenți. Asta pentru că sunt câteva mașini la mâna a doua, dar și motorizări de care ar trebui să se ferească.
Cei de la canalul de YouTube 99Vehicles atrag atenția asupra câtorva mașini SH și motoare care sunt foarte păguboase. Mai exact, după un anumit număr de kilometri se defectează și reparația lor este uneori mai scumpă decât mașina în sine.
„Când o mașină se depreciază extrem de repede într-un timp scurt, atunci trebuie să-ți pui niște semne de întrebare. De exemplu, una dintre cele mai depreciate mașini care există pe piață este BMW Seria 7. Nou îl iei cu 120.000 de euro, iar în 3-4 ani mai iei 55.000 de euro pe el, dacă ai noroc”, aflăm de la vloggerul 99Vehicles.
Care sunt mașinile SH de care să te ferești
Printre mașinile la care întâlnim cele mai multe probleme de fiabilitate se află Mini Cooper S. Motorul Consuma ulei și permanent va fi ceva de reparat la el, ne spune vloggerul. Acesta recomandă variantele mai vechi de Mini, cele cu motor de 1.6 benzină.
Fiat 500 este o altă investiție păguboasă, pentru că e o mașină mică, nu are un scor foarte bun la capitolul fiabilitate, e lentă, problematică, deloc bună pentru drumuri lungi.
Și BMW M 550, motorizarea cu 3 litri – 3 turbine sau 3 litri diesel – 4 turbine, pentru că e un sistem foarte complex și costă peste 7.000 -8.000 de euro să-l repari, dacă se strică. Și la peste 200.000, sigur se strică, ne spune vloggerul auto,
„Cam toate mașinile diesel, între 200.000 și 300.000 de kilometri încep să aibă probleme în zona motorului, turbinei, injectoarelor. Practic, jumătate din valoarea acestei mașini e motorul”, spune acesta.
Dar, cea mai păguboasă dintre mașinile păguboase e Range Rover Sport, o mașină care are o fiabilitate foarte redusă.
„O firmă care se ocupă de recondiționarea turbinelor primește în fiecare lună între 60 și 100 de turbine de la Range Rover, pentru reparație. Iar asta spune multe despre fiabilitate”, a completat vloggerul.
Motoarele de care să te ferești
Și anumite tipuri de motoare sunt problematice după 200.000 de km, de aceea e indicat ca cei care vor o mașină la mâna a doua să se ferească de ele.
Astfel, aflăm de la vloggerul auto că motorul de Volkswagen, de 1.0 litri TSI în 3 cilindri, după 200.000 de km poate deveni foarte problematic. „Va începe să consume și să piardă ulei. Îl găsim pe Skoda Octavia, VW Polo. Și nici la fiabilitate nu are un scor foarte bun”, spune acesta
De altfel, majoritatea motoarelor cu probleme sunt cele de 1 litru. Iar aici sunt date ca exemplu echipările pentru Ford Fiesta, Focus, Mondeo.
”Totuși, de remarcat că motorul de Logan, 0.9 litri turbo, duce peste 400.000 km. Dar nu toate sunt așa, avem motorizări de 1.0 litri aspirat, de 65 CP, de la Dacia, care consumă ulei, sunt vai mama lor de motoare. Dacă fac o medie, motorizările de 1 litru de la majoritatea producătorilor sunt păguboase. Stați departe de ele, dacă vreți să vă luați o mașină la mâna a doua”, este concluzia vloggerului de la 99Vehicles.
Mașinile japoneze au prioritate
Acesta precizează că dacă ar vrea să cumpere o mașină fiabilă care are costuri de întreținere mici, va alege fie una japoneză, fie una de producție nemțească, dând exemplu aici Skoda Octavia 2.0 TDI (mașină din grupul VAG).
Totuși, trebuie ținut cont că acestea sunt opiniile unui vlogger auto, cu peste 300.000 de urmăritori, bazate pe experiența personală sau pe discuțiile purtate de-a lungul timpului cu alți șoferi, nu rezultate din teste de specialitate. Iar cei care vor să cumpere o mașină la mâna a doua, ar trebui să apeleze la un service autorizat pentru o constatare amănunțită.
VIDEO