Acesta e noul indicator rutier introdus în România! Ce trebuie să facă șoferii dacă-l întâlnesc

Autor: Radu Țuțulan 02 iul. 2024 Știri auto
Acesta e noul indicator rutier introdus în România! Ce trebuie să facă șoferii dacă-l întâlnesc

Un nou indicator rutier a fost introdus în legislația rutieră și va fi întâlnit pe autostrăzi și pe drumurile expres. Iată ce trebuie să facă șoferii când întâlnesc acest panou.

Guvernul României a adoptat un proiect de modificare a legii circulației.

Printre altele, noile norme stabilesc introducere unui indicator rutier nou.

Acesta e noul indicator rutier introdus în România!

Guvernul României a stabilit introducerea unui indicator de informare. Acesta este pătrat, de culoare verde, pe care sunt desenate, cu alb, două săgeți și o mașină.

În partea de sus scrie „PĂSTREAZĂ DISTANȚA”, iar în partea de jos „2 SĂGEȚI = SIGURANȚĂ”.

Acest indicator informează șoferii că trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 2 săgeți față de mașina aflată în fața lor.

Practic, regula celor „2 secunde”, predată la cursurile de conducere defensivă, devine obligatorie, prin lege.

Ce trebuie să faci când întâlnești acest indicator?

La întâlnirea acestui indicator, șoferii ar trebui să aibă față de mașina aflată înaintea lor o distanță de cel puțin două săgeți. Practic, aceasta este distanța considerată sigură la viteza maxim admisă pe acel tronson de drum.

Odată cu acest indicator, pe drumurile expres și pe autostrăzi urmează să fie introduse și noi marcaje rutiere.

Pe asfalt vor fi desenate marcaj de ghidare pentru păstrarea distanței de siguranță. Acestea sunt vârfuri de săgeată care vor fi desenate pe fiecare bandă de circulație.

Iar șoferii se vor avea, astfel, un reper mult mai ușor de urmărit. Pentru că, de la volan, conducătorii auto trebuie să aibă între ei și mașina din față cel puțin 2 săgeți.

Totuși, păstrarea acestei distanțe nu este obligatorie. Atât indicatorul cât și noile marcaje rutiere au doar rol informativ.

În primul rând, trebuie să respectăm viteza maximă legală, pentru că în funcție de asta s-a calculat distanța între săgeți. Atâta timp cât între noi și mașina din față avem două săgeți, înseamnă că avem o distanță suficientă. Desigur, noi putem să lăsăm și mai mult”, a explicat pe contul său de YouTube polițistul Tavi Perțea.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide