A plimbat 99 de telefoane într-un cărucior pentru a simula ambuteiaje în Google Maps. Reacția Google
Simon Weckert, un artist german, a plimbat 99 de telefoane într-un cărucior pe un pod din Berlin pentru a simula ambuteiaje în Google Maps. Pentru acest „hack” (după cum l-a denumit artistul), Weckert a păcălit sistemul Google folosind chiar funcția care permite detectarea traficului.
Pentru a analiza cât de aglomerată este o stradă, Google urmărește poziționarea altor telefoane cu Android, identificând astfel zonele cu trafic aglomerat sau lent. Cu cât sunt mai mulți oameni care folosesc Google Maps într-o anumită zonă, cu atât ar trebui să fie și traficul mai aglomerat (probabil), iar Google schimbă culoarea străzii respective pentru a reflecta situația de trafic din teren. În plus, va reruta ceilalți șoferi pe alte străzi, pentru a evita zona cu trafic lent.
Simon Weckert a creat ambuteiajul virtual prin faptul că a tras după el căruciorul cu cele 99 de telefoane cumpărate la mâna a doua, în timp ce s-a plimbat încet pe străzile Berlinului. Telefoanele din cărucior, toate transmițând locația lor către serverele Google, au dat impresia că făceau parte dintr-un ambuteiaj îngrozitor, acesta fiind înregistrat imediat pe Google Maps.
„Prin intermediul acestei activități, e posibil să transformăm o stradă verde (pe harta Google, simbol al traficului lejer – n.r.) într-una roșie (trafic blocat – n.r.), fapt care are influențează lumea fizică prin dirijarea autoturismelor pe alte rute pentru a evita blocajele în trafic”, a scris Weckert pe blog.
Într-o mișcare amuzantă, Weckert a generat unul dintre ambuteiajele virtuale chiar pe strada care trece prin fața sediului Google din Berlin. Momentul este imortalizat de artist, care a arătat în filmare că nu erau mai deloc autoturisme pe stradă, chiar dacă treceau mulți oameni pe biciclete sau scutere electrice.
Cu siguranță, Google va lua măsuri pentru a preveni astfel de situații să fie replicate în viitor. Compania a oferit deja o replică amuzantă la acest eveniment care a stârnit deja numeroase polemici pe rețelele de socializare.
Un purtător de cuvânt al Google a declarat pentru 9to5Google.com că „fie prin intermediul unei mașini, a unui cărucior sau a unei cămile, ne place să vedem moduri creative de folosire a Google Maps pentru că ne ajută să îmbunătățim funcțiile serviciului”.
Google mai menționează că informațiile de trafic sunt actualizate permanent dintr-o varietate de surse și că lucrează pentru a oferi cel mai competent și precis sistem de hărți posibil. Compania americană mai amintește, în glumă, că a lansat abilitatea ded a face diferențe între mașini și motociclete în mai multe țări din lume „chiar dacă nu am reușit să ne pricepem prea mult la cărucioare” – o trimitere directă la acțiunea lui Weckert.