A 7-a generaţie BMW M5 este aici. Noul M5 este un hibrid plug-in de 727 CP și autonomie electrică de până la 69 KM

Autor: Marius Vișan 26 iun. 2024 Știri auto

Noul BMW M5 este aici! Aceasta este a şaptea generaţie a BMW M5, primul sedan sportiv al mărcii.

Este pentru prima dată când sedanul executive de înaltă performanţă are un sistem de propulsie electrificat.

Principalele caracteristici ale celui mai puternic BMW M5 din istorie sunt un sistem de propulsie cu o putere maximă de 727 CP şi 1000 Nm cuplu motor, un sprint 0-100 km/h în 3.5 secunde şi 0-200 km/h în 10.9 secunde obținute dintr-un propulsor V8 de 4,4 litri şi un motor electric integrat compact în cutia de viteze.

În acelaşi timp, sistemul plug-in hybrid asigură o autonomie electrică de până la 69 km.

Noul M5 asigură un sprint de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde

Noul BMW M5, a șaptea generație a acestui model, marchează prima utilizare a unui sistem de propulsie electrificat pentru acest sedan sportiv de înaltă performanță. Sistemul M HYBRID, dezvoltat special pentru acest model, combină un motor V8 cu un motor electric, oferind o putere totală de 727 CP și un cuplu maxim de 1.000 Nm. Performanțele includ un sprint de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde și o viteză maximă de 250 km/h, extinsă la 305 km/h cu pachetul opțional M Driver.

Strategia de electrificare a ridicat performanța M la un nou nivel, inspirată de hypercarul BMW M Hybrid V8 utilizat în cursele de anduranță. Motorul electric livrează puterea instantaneu, iar motorul V8 de 4,4 litri beneficiază de tehnologia M TwinPower Turbo. Bateria de înaltă tensiune are o capacitate utilizabilă de 18,6 kWh, care permite o autonomie electrică de 67-69 de kilometri în ciclul WLTP.

Aspectul exterior al noului BMW M5 se distinge prin designul specific M

Noul M5 are o parte frontală sculpturală, roți proeminente și un logo „M5” în relief pe montanții C. Grila iluminată M Iconic Glow și covorul luminos dinamic adaugă un plus de prezență.

Transmisia M Steptronic cu opt trepte și Drivelogic oferă trei programe de schimbare a treptelor de viteză. Bateria de înaltă tensiune de 18,6 kWh asigură o autonomie electrică de 67-69 km în ciclul WLTP, cu o încărcare AC de până la 7,4 kW.

Sistemul de tracțiune integrală M xDrive și diferențialul M activ optimizează tracțiunea și stabilitatea direcțională. Configurația de gestionare a dinamicii transversale integrează controlul pentru șasiu, direcție, frânare și sistemele de tracțiune, asigurând un echilibru între performanță și confort.

Interiorul noului BMW M5 prezintă un cockpit modern

Există un volan M din piele, scaune M multifuncționale și un ecran central curbat BMW cu conținut specific M. Sistemul BMW iDrive, bazat pe versiunea 8.5 a sistemului de operare BMW, include funcții avansate de navigație, conectivitate și personalizare.

Echipamentele standard exclusive includ aer condiționat pe patru zone, scaune față încălzite, iluminare ambientală, sistem de sonorizare Bowers & Wilkins, și încărcare wireless. Opțiunile disponibile includ pachetul de exterior M Carbon, tapițeria plafonului din Alcantara și încălzirea volanului.

Premiera mondială a noului BMW M5 este programată pentru Goodwood Festival of Speed în iulie 2024, cu producția începând în aceeași lună la uzina BMW Group din Dingolfing și lansarea globală pe piață din noiembrie 2024. Un BMW M5 Touring va fi adăugat gamei, cu producția și lansarea planificate pentru noiembrie 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide