Este normal ca mașina să vibreze ușor atunci când rulează, asta datorită angrenajelor de transmisie și a altor piese care se mișcare în motor. Dar când aceste vibrații devin foarte deranjante este timpul să investighezi motivele pentru care au apărut.
Mai întâi, încearcă să determini de unde vin și când încep vibrațiile. Vibrațiile sunt deranjante numai atunci când pornești sau când accelerezi mașina? Apar doar atunci când întorci sau frânezi? Se întâmplă numai atunci conduci cu viteză mare?
1.Bujii vechi
Una dintre cauzele apariției vibrațiilor la nivelul motorului îl reprezintă bujiile defecte. Dacă acestea nu mai funcționează în parametri nu se vor mai aprinde.
2. Cabluri desprinse
Atunci când un cablu se desprinde vor apărea vibrațiile la nivelul motorului. Ce este de făcut? Trebuie să conectezi cablurile în poziția lor inițială.
3. Suporturi de motor defecte
Dacă motorul vibrează puternic când mașina stă pe loc ar putea fi de la un suport motor defect. Este suficient că un singur suport de motor să nu funcționeze și astfel să apară probleme.
4. Defecțiunea curelei de distribuție
Defecțiunile de la nivelul curelei de distribuție vor determina apariția anumitor vibrații la motor. Este indicat să verifici constant starea curelelor de distribuție și te asiguri că nu există fisuri și nu sunt lărgite.
5. Probleme cu servodirecția
Dacă vibrația apare la rotirea volanului este indicat să verifici nivelul lichidului din rezervorul servodirecției.
6. Discuri de frână deformate
Vibrați și tremurul volanului în timpul frânării sunt semne că discurile de frână sunt deformate. Este indicat să verifici discurile de frână și să le înlocuiești dacă este nevoie.
7. Anvelope, planetare și jante uzate
Vibrația poate fi determinată de problemele cu anvelopele, jantelele sau planetarele. Inspectează bine roțile. Dacă observi crăpături, uzură excesivă sau neuniformă este indicat să mergi la service.