2024: Ce faci dacă ai pierdut cheia de la mașină? Cum poți obține o dublură

Autor: Radu Țuțulan 29 aug. 2024 Știri auto
2024: Ce faci dacă ai pierdut cheia de la mașină? Cum poți obține o dublură

Se poate întâmpla oricărui șofer să rătăcească singura pereche de chei, fără de care nu poate deschide sau porni mașina. O situație care poate părea fără soluție, dar care se poate rezolva destul de repede. Iată ce poți face dacă ai pierdut cheia de la mașină și cum poți obține o dublură.

Dacă ai pierdut cheia de la mașină și nu mai ai o dublură, este posibil să te coste destul de mult să rezolvi problema.

Și poate dura chiar săptămâni până să poți obține o nouă pereche de chei.

2024: Ce faci dacă ai pierdut cheia de la mașină?

Dacă ai pierdut cheia de la mașină și nu mai ai o dublură, ia în calcul și posibilitatea ca aceasta să fie încuiată în mașină.

Deci, poți cere ajutorul unui mecanic sau service care să deblocheze mașina sau să te ajute să deschizi ușa.

În cazul în care cheile sunt de negăsit, atunci trebuie să comanzi un set nou de chei. Pentru asta e nevoie să știi seria de caroserie.

Dublura poate fi obținută la o reprezentanță auto sau la magazinele de piese auto specializate.

Cum poți obține o dublură dacă ai pierdut cheia de la mașină

Pentru a obține o dublură a cheilor originale, cu cip integrat, trebuie să apelezi la reprezentanța auto a mărcii respective.

Un set nou de chei costă, în general, între 200 și 400 de euro, în funcție de model. Dar, este o procedură de durată, iar noile chei vor fi livrate în câteva zile sau chiar săptămâni.

O altă variantă este să cereți ajutorul unor firme specializate în deschiderea mașinilor rămase fără cheie și obținerea unor dubluri. În multe cazuri, acestea oferă servicii mobile, deci se pot deplasa unde este mașina imobilizată. Trebuie să ai asupra ta un act de identitate și dovada că mașina îți aparține.

În acest caz, deplasarea poate costa între 200 și 500 de lei, în general. Deblocarea mașinii, tot de la 200 de lei în sus. Iar obținerea unei dubluri poate costa chiar și peste 1.000 de lei. Dar, acest lucru este posibil doar dacă mai ai una dintre cheile originale ale mașinii.

Dacă e nevoie de confecționarea unei chei noi, ar putea costa mult mai mult. În plus, dacă aceasta e dotată cu cip, costul de confecționare și programare ar putea depăși 2.000 de lei.

Asigurare auto împotriva pierderii cheilor de la mașină

Unele asigurări CASCO acoperă pierderea sau furtul cheilor mașinii. Cei care își asigură o astfel de protecție, vor avea serviciului de înlocuire a cheilor, inclusiv a încuietorilor, asigurat.

În plus, asigurarea poate acoperi și servicii conexe, precum mașină de rezervă pentru perioada în care vehiculul personal este imobilizat.

Însă, în cele mai multe cazuri, prima de asigurare CASCO este destul de mare. Și ar putea fi mai avantajos să plătești serviciile de deblocare atunci când e cazul, decât an de an să dai bani pentru acoperirea unei situații care e posibil să nu se petreacă niciodată.

De aceea, este recomandat ca întotdeauna să ai acasă o cheie auto de rezervă, pe care să o folosești în cazul unui astfel de incident nefericit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide