2024: Ce este cazierul auto online? Cum poți afla istoricul de amenzi auto

Autor: Radu Țuțulan 14 aug. 2024 Știri auto
2024: Ce este cazierul auto online? Cum poți afla istoricul de amenzi auto

Toți șoferii din România pot afla online istoricul de amenzi auto. Dar, pentru asta, trebuie să urmeze mai mulți pași. Iată ce este cazierul auto și cum poate fi accesat.

Conducătorii auto au dreptul de a afla istoricul sancțiunilor de circulație, fără a mai fi necesară deplasarea la Poliție.

Accesul la aceste informații se poate face printr-o simplă solicitare online, dar sunt mai mulți pași care trebuie parcurși înainte de asta.

Cum poți afla online istoricul de amenzi auto

Varianta clasică de a afla câte puncte de penalizare ai primit presupune deplasarea la Poliție. Acolo trebuie să înregistrezi o cerere scrisă și să aștepți apoi câteva zile până vei primi răspunsul.

Șoferii care nu vor să se deplaseze la Poliție, pot solicita istoricul de amenzi auto prin poșta electronică. Mai exact, trebuie să redacteze un email adresat serviciului Poliției rutiere din zona unde domiciliază.

Dar, timpul de așteptare necesar primirii unui răspuns poate ajunge până la 15 zile. Iar predarea documentului nu se poate face decât personal, la ghișeu. Deci tot trebuie să se prezinte la poliție.

2024: Ce este cazierul auto online?

O altă opțiune pentru a afla istoricul de amenzi auto este solicitarea unui cazier auto online.

Există două portaluri care au acces la baza de date a poliției rutiere:

  • hub.mai.gov.ro (unde, pentru obținerea datelor de logare este necesară o deplasare la poliție);
  • ghiseul.ro (nu este nevoie de deplasare la autorități).

Prin intermediul aplicației ghiseul.ro, care poate fi accesată și de pe telefonul mobil, aceste informații pot fi obținute în câteva minute.

Este necesară autentificarea în aplicație (pentru cei care au deja cont), iar de acolo se accesează istoricul rutier. Astfel, șoferii pot afla pe loc ce amenzi rutiere au primit și câte puncte de penalizare au acumulat.

Cei care nu au cont pe ghiseul.ro pot să creeze unul, în baza datelor din buletin. Însă, trebuie să aibă acces la o adresa de email și să dețină un card bancar valid.

Așadar, cazierul auto online este baza de date care conține istoricul de amenzi primite de un conducător auto. Cu ajutorul acestui serviciu, conducătorii auto pot afla inclusiv dacă au primit recent o amendă de circulație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide