Ai puncte de rugină pe caroserie? Uite cum poţi să le îndepărtezi – VIDEO

Autor: ProMotor 14 mart. 2016 Știri auto

Una din marile problemele pe care le ridică o maşină second hand este apariţia punctelor de rugină pe caroserie. Rugina este un proces chimic a metalului în contact cu oxigenul. Procesul de oxidare a metalului caroseriei apare după ce straturile de vopsea au fost îndepărtate fie în urma unui eveniment neplăcut, lovituri, pietricele aruncate de alte maşini, rea intenţie etc.

Tratarea cu indiferenţă a punctelor de rugină are ca rezultat mărirea zonei afectate până la distrugerea completă a elementului de caroserie afectat. Pentru a nu se ajuge într-o situaţie care impune schimbarea elementului iată ce aveţi de făcut.

Primul pas este să ştergi punctul de rugină şi zona înconjurătoare cu o cârpă înmuiată în white spirit (produs obţinut la distilarea petrolului brut, întrebuinţat ca solvent în vopsitorie şi în industria lacurilor). Îndepărtează vopseaua deteriorată. Şmirgheluieşte zona ruginită până ajungi la metalul curat.

Următorul lucru care trebuie făcut este ştergerea prafului rezultat cu cârpa înmuiată în white spirit, după care aplicaţi un strat fin de spray de zinc pe metalul curat. Este foarte important să se usuce complet. Apoi, aplică grund, nu soluţie antirugină, folosind o pensulă fină.  Suprafaţa pe care se aplică grundul trebuie să fie  cu aproximativ 1 cm mai mare decât zona afectată de rugină. Grundul trebuie să se usuce foarte bine.  Este recomandat ca stratul de grund să fie lăsat să se usuce cel puţin cât indică producătorul acestuia!

Mai departe foloseşte un cuţit vechi sau o bucată de plastic, flexibilă, pentru a aplica un strat fin de chit. Pentru aţi uşura munca şi a obţine rezultatul scontat încearcă să lucrezi curat, netezind bine, fără a lăsa prea mult chit în exces.  După uscarea chitului ia un şmirghel cu granulaţie medie şi slefuieşte până ajunge la nivelul vopselei din jur.

Pasul final este să acoperi chitul cu un spray cu vopsea în concordanţă cu nuanţa caroseriei.  Aplică un strat fin de vopsea. Aceasta se aplică uniform şi rapid, petrecându-se peste vopseaua originală. După 24 de ore, se mai aplică un strat. Pentru ca rezultatul să fie impecabil, după câteva zile poţi polişa zona.

Pe lângă această metodă exista o serie de alte soluţii şi produse dedicate îndepărtării ruginei de pe diverse suprafeţe. În continuare vă prezentăm  mai multe tutoriale video cu alte metode de îndepărtare a oxidului de fier.

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide