VIDEO: Volvo XC60 Plug-in Hybrid soseşte la Detroit

Autor: Gabriel Grosoiu 04 ian. 2012 Prezentări

Lansările auto de anul acesta vor fi foarte numeroase, iar dintre zecile de maşini pe care piaţa le va primi, hibridele de tip plug-in par cele mai inovatoare. Avantajul evident pe care acestea îl aduc, spre deosebire de un hibrid clasic, este dat de autonomia sporită oferită de acumulatorii de capacitate mărită, ce pot fi încărcaţi atunci când maşina staţionează, cu ajutorul unei prize.

După ce a marcat o premieră în gamă, prin prezentarea versiunii de serie a conceptului V60 Plug-in Hybrid, echipat cu un tandem format dintr-un motor electric şi un propulsor diesel de 2,4 litri, Volvo revine cu aceeaşi soluţie tehnologică, adaptata de data aceasta pe SUV-ul XC60.

Volvo XC60 Plug-in Hybrid Concept îşi va face intrarea triumfală la Salonul Auto Detroit 2012, iar dacă va ajunge în producţia de serie nu se va adresa clienţilor europeni, aşa cum o face V60-ul, ci va ţinti conturile americanilor şi pe cele chinezeşti. O altă deosebire este dată de soluţia aleasă pentru motorul termic, acesta fiind alimentat cu benzină.

Aşadar, sub capota lui XC60 Plug-in Hybrid va sta un propulsor 2.0 turbo, ce face parte din viitoarea familie de motoare Volvo Environmental Architecture. Benzinarul de 350 CP va angrena roţile din faţă, în timp ce de puntea spate se va ocupa motorul electric de 70 CP, a cărui energie este furnizată de o baterie lithiu-ion cu o capacitate de 12 kWh.

Puterea totală pe care o obţine Volvo XC60 Plug-in Hybrid ajunge la 350 CP, aceasta fiind abordabilă prin intermediul a trei moduri de rulare, ca şi în cazul hibridului realizat pe baza lui V60. Astfel, modul Pure foloseşte exclusiv energia electrică, garantând o autonomie de 45 km, în timp ce modul Hybrid garantează o autonomie de 960 km. Precum şi un consum mediu de doar 2,3 l/ 100 km.

Power este setarea care permite utilizarea maşinii la capacitate maximă, motorul electric nefiind, însă, scos din joc. Setările sunt optimizate pentru un comportament ferm, cuplul ajungând la 380 Nm, iar demarajul de la 0 la 100 km/h fiind realizat în 5,8 secunde, o valoare tipică segmentului sport.

Încărcarea bateriilor la o priză de 220 V nu durează decât 3,5 ore, însă pentru un ciclu complet este recomandată folosirea unei prize de 110 V, caz în care intervalul creşte la 7,5 ore. Transmisia cu opt rapoarte va permite chiar şi un mod AWD, însă durata acestua depinde de rezervele acumulatorilor. Potrivit oficialilor Volvo, este doar o chestiune de timp până când noul model va ajunge în showroom-urile de peste Ocean.


Urmărește Promotor.ro pe Google News

Citește și...



Comentarii
Inchide