MG X-Power SV-S WRC – noul convertible britanic

Autor: Dan Vache 06 oct. 2008 Prezentări

Fante pe capota lui MG convertibleNu mulţi s-ar fi aşteptat la un model drop top al celor de la MG. Cu toate acestea, iată că a apărut! Modelul este a doua maşină construită de fostul pilot William Riley sub marca MG, pe care a cumpărat-o o dată cu divizarea MG Rover. După ce a lansat MG X-Power SV, un coupe veritabil cu un motor american şi performanţe demne de invidiat, compania lui Riley va construi manual convertible-ul care va păstra sus ştacheta preluată de la predecesorul său.

Modelul MG X-Power SV-S WRC va avea nevoie de doar 3.8 secunde pentru a atinge 100 km/h, fiind propulsat de un motor V8 de 5 litri supraalimentat. Viteza maximă a bolidului va fi de circa 314 km/h. Britanicii vor oferi o alternativă prin versiunea SV-R WRC, motorul acestui model neffind supraalimentat. Performanţele celui de al doilea model vor consta într-o acceleraţie de la 0-100 km/h în 4.6 secunde, maximum 420 CP dar şi o viteză maximă de aproximativ 300 km/h.

MG X-Power SV-S, finisaje spateDacă iniţial cele două modele vor avea acoperiş escamotabil de pânză, Riley plănuieşte să lanseze în viitorul apropiat şi un model cu hard top retractabil. Oferta pentru acest bolid este completată de un al treilea model, mai puţin costisitor. Modificările vor consta în special în înlocuirea motorului V8 cu un V6 de la Ford de 3.5 litri şi a şasiului Kevlar de pe modelele premium cu un şasiu cu elemente din fibră de sticlă. 

Dacă vârful de gamă va costa peste 110.000 de euro ultimul model va avea un preţ de cel mult 51.000 de euro. Se estimează că primele livrări ale noului model vor avea loc la jumătatea anului 2009. Circa 3000 de modele vor fi produse manual în primii doi ani, MG X-Power SV-S WRC (William Riley Convertible) profilându-se ca un rival de temut pentru bolizi precum Porsche.

William Riley încearcă să revitalizeze producţia modelelor Riley sub marca MG. Riley a fost un producător de automobile care a cunoscut o ascensiune rapidă în perioada interbelică, însă a cărei producţii a încetat în 1960. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News

Citește și...



Comentarii
Inchide