6 reguli de supravieţuire în această săptămână de iarnă

Autor: Oraan Mărculescu 25 ian. 2014 Opinii

Regula numărul 1

Dacă nu e neapărat necesar să foloseşti maşina, nu o folosi

Las-o în parcare, pe trotuar, pe interzis, pe unde o parchezi de obicei. Cel mai probabil este într-un loc unde maşinile de deszăpezire nu ajung. Sau, mai rău, pe marginea drumului, unde maşinile de deszăpezire ţi-o transformă într-un morman de zăpadă şi zoaie noroioase.

Pentru a evita descărcarea bateriei, e bine să-i dai o cheie cel puţin o dată pe săptămână, ba chiar de mai multe ori, în funcţie de câte nopţi geroase sunt. Se încarcă bateria, iar motorul nu riscă să se gripeze. Poţi şi să decuplezi bornele bateriei, dar la maşinile foarte moderne nu ajută mai mult. Dacă nu ai garaj sau o prelată, protejează parbrizul şi luneta cu o folie, la fel şi ştergătoarele (cauciucul lor e sensibil la frig).

Şi curăţă maşina de zăpadă şi gheaţă ori de câte ori ai timp, asta ajută la menţinerea ei şi eviţi acumularea de apă care îngheaţă pe la chedere, de exemplu. E utilă şi folosirea sprayurilor anti-îngheţ pentru uşi şi mânere, ca să poată fi deschise mai uşor.

Neee… cred că spun pas. O las să doarmă, nu-mi trebuie bătăi de cap

Dacă trebuie să pleci cu maşina, vei petrece minimum 5 minute să o cureţi de zăpadă. După care minimum 10 minute să dai la lopată să-ţi faci loc să ieşi cu ea. După care începe nebunia traficului din oraş, care, în condiţii de iarnă, e o adevărată junglă.

Merită să rişti reparaţii costisitoare, timp pierdut pe la poliţie şi asigurări şi service-uri ori neuroni consumaţi iremediabil cu birocraţia şi, eventual, nesimţitul/neatentul care ţi-a provocat paguba? Mă rog, poate ultimul caz ţi se aplică ţie…

Nu mai bine chemi un taxi? Sau amâni ce ai de făcut şi stai la căldurică în casă? În cazul ăsta, permite-mi să-ţi dau un sfat: MIŞCĂ AFARĂ! Zăpada din faţa blocului, de pe trotuar şi de pe alei nu se dă singură la o parte. Şi nici nu stă armata să-ţi facă ţie alee prin zăpadă, doar pentru că plăteşti nişte impozite.

Poţi să dai LIKE pentru cum mânuieşte lopata. Şi poţi SHARE-ui ultimele noutăţi. Iată SNOW-BOOK!

Mai ştii ce înseamnă responsabilitate sau te-ai obişnuit să-i blamezi pe toţi ceilalţi în timp ce tu nu faci nimic? Asta este iarna, nu ne mai putem ascunde după acuzaţiile la adresa autorităţilor, care fac şi ele ce pot, că doar nu avem bugete de miliardari petrolişti să băgăm în utilaje de deszăpezire şi mâini de dat la lopată la fiecare 5 metri.

În plus, ai ocazia să socializezi cu ceilalţi care dau la lopată. Îţi garantez că e ceva inedit, după atâta intoxicare cu facebook… Şi da, sfatul ăsta îl dau după ce taman am făcut muncă patriotică în faţa scării cu lopata, din păcate singur. Da’ poate am dat exemplu altora, mai ştii?

Să trecem la a doua regulă, PE PAGINA URMĂTOARE

Pagini: 1 2 3 4 5 6


Urmărește Promotor.ro pe Google News

Citește și...



Comentarii
Inchide