Sfaturile lui Marian Godină pentru şoferi: „Evitaţi apelativul şefu’”. VIDEO

Autor: Marius Vișan 24 feb. 2016 Știri auto
Sfaturile lui Marian Godină pentru şoferi: „Evitaţi apelativul şefu’”. VIDEO

 


Într-un interviu acordat aseară de Marian Godină pentru Digi24.ro, celebrul poliţist de la Rutieră din Braşov îi sfătuieşte pe şoferi despre cum ar trebui să se comporte atunci când sunt opriţi în trafic.

Din spusele acestuia înţelegem că îi deranjează pe poliţişti atunci când un şofer face pe prostul şi se face că nu înţelege de ce a fost oprit, o replică mai bună ar fi aceea ”ştiu de ce m-aţi oprit” însoţită de un zâmbet, indiferent de sex şi de vârstă. Întrebat de ce este bine să zâmbim poliţistului acesta spune: „Este bine să-i zâmbiţi oricui. Deja plecaţi cu un plus dacă zâmbiţi”.

„Evitaţi apelativul ‘şeful’. Mi se pare că denotă incultură şi este o formă de linguşire care nu-şi are rostul. Nici nu am cunoscut vreun coleg căruia să-i placă să i se spună aşa, decât şefilor, dar ei sunt şefi,” este încă un sfat important pe care îl oferă Marian Godină. Trebuie să recunoaştem că că acest apelativ a devenit atât de banal, şi este folosit atât de des în situaţii nepotrivite, încât poate fi interpretat ca un fel de ofensă.

„Pentru că ştiu că un om nu îşi arată caracterul la prima întâlnire, ci la ultima. După ce completez procesul verbal, las nebifate căsuţele din dreptul avertismentului şi amenzii, mă duc la şofer şi îi spun: ‘Amenda este atâta. Ce obiecţiuni aveţi de făcut?’. ‘Ce obiecţiuni să am,’ ar spune contravenientul. ‘Am greşit, asta e.’ Atunci bifez căsuţa avertisment,” mai declară Godină.

La întrebarea de ce crede acest lucru acesta spune: „Pentru că merită şi văd că nu s-a prefăcut. Pentru că sunt foarte multi care zâmbesc din prima, dar după ce le spun că sunt amendaţi îşi arată adevărata faţă şi devin recalcitranţi şi mă fac să-mi pară rău că le-am dat avertisment”.


 


 

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide