Copenhagen Wheel – sau, mai pe româneşte, Roata Copenhaga – este numele invenţiei care poate transforma orice bicicletă din lume într-o bicicletă hibridă.
Dezvoltată iniţial într-unul dintre laboratoarele presigioasei universităţi americane MIT, roata reinventată încorporează un motor electric de 250W, o baterie reîncărcabilă de 48 V şi o serie de senzori care îl ajută pe biciclist să parcurgă cu uşurinţă orice traseu.
Motorul electric poate oferi o viteză maximă de aproximativ 25 km/h, în vreme ce bateria are o autonomie maximă de 50 km. La fel ca în cazul maşinilor electrice moderne, roata se încarcă atunci când biciclistul frânează sau atunci când bicicleta rulează în pantă.
O roată care arată normal, dar care ascunde un secret minunat
Mai mult, în interiorul roţii se află un modul Bluetooth, ceea ce însemană că îţi poţi conecta telefonul la bicicletă. Astfel, poţi să afli informaţii despre traseul pe care vrei să îl urmezi şi poţi să îţi blochezi/deblochezi bicicleta.
Numele invenţiei vine de la oraşul Copenhaga, care a sponsorizat dezvoltarea iniţială a proiectului. Acum, roata viitorului poate fi comandată pe site-ul companiei producătoare, Superpedestrian, la un preţ de 799 de dolari americani.
VIDEO:
Voi ce credeţi: ar avea sens dezvoltarea unei astfel de tehnologii pentru lumea auto?