Ultima zi
Traseu retur Arad-Bucureşti
Puncte intermediare: Deva-Sibiu-Valea Oltului
Distanţa parcursă: 554 km
Pauze pentru odihnă: 3 x 15 min şi o 1 ½ ore la Crama Ileana (Sibiu)
Timp alocat: 12 ore
Necesar carburant: 60 litri (x 3,8 lei/litru)
Cost prînz Crama Ileana: 120 lei (ca la mam’-acasă)
Alte cheltuieli alimentare: 50 lei
Cost general “Ultima zi”: 398 lei
Bucureşti, claxoane, gropi, depăşiri imbecile, din nou la pămînt…sîntem praf!
Prima zi
Traseu tur România: Bucureşti-Arad
Puncte intermediare: Sibiu-Deva
Distanţa parcursă: 554 km
Pauze pentru odihnă: 3 x 15 min
Timp alocat: 10 ore
Situaţii delicate de-a lungul traseului: nonstop
Necesar carburant: 66 litri x 3,7 lei / litru
Cheltuieli alimentare: 200 lei
Cost asigurare medicală patru persoane: 50 lei
Reumplere rezervor: 244.2 lei
Cost general Bucureşti-Arad: 738 lei
În România am petrecut ore de coşmar nu doar pe autsotradă (prea mulţi camionagii indolenţi), ci şi pe durmurile naţionale (prea mulţi şoferi inconştienţi…în frunte cu, desigur, camionagii). După ce ne-am adăpat cu diverse produse energizante, dis-de-dimineaţă, am mai oprit la o benzinărie în Sibiiu pentru a ne asigura necesarul de glucide. Înainte de graniţa Nădlac, am zăbovit vreo oră tot într-o benzinărie, însă dotată cu restaurant. Tot acolo am făcut plinul rezervorului.
Ziua 1
Traseu tur Nagylak-Hegeyshalom/Nickelsdorf (complex Paprika Csarda)
Puncte intermediare: Mako-Szeged-Kecskemet-Gyor
Drumuri europene/autostrăzi: E68-E75-M5 (autostradă) – E75-E60-E65
Viteză maximă pe autostradă: 130 km/h
Cost vinietă: 36.4 lei (2.550 HUF)
Ditanţa parcursă: 392 km
Pauze pentru odihnă: 2 x 15 min
Timp alocat: 3 ½ ore
Necesar carburant: 45 litri (achiziţionaţi în România)
Cost cazare Paprika Csarda: 88 euro (325 lei pentru 2 camere, o singură noapte, mic dejun inclus)
Cost cină Paprika Csarda: 237 lei
Cost general Nagylak – Hegeyshalom: 598.5 lei
La vecinii noştri se circulă foarte bine şi în aceeaşi măsură, civilizat. Neapărat să menţineţi lumina de întîlnire aprinsă şi să circulaţi cu viteze legale, altfel vă puteţi trezi cu amendă maghiară la domiciliu. Mîncarea de la Paprika Csarda este un real festin…multă, grasă, cărnoasă şi gustoasă…săru’mîna pentru masă!