Încă un autoturism a fost oprit forțat de polițiști prin utilizarea benzii cu țepi

Autor: ProMotor 29 iul. 2024 InfoTrafic

Duminică, 28 iulie, în jurul orei 02:45, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii din Rădăuți au efectuat un semnal de oprire unei mașini aflate în trafic. Conducătorul autoturismului vizat nu s-a conformat acestor semnale, mărind viteza de rulare.

Echipajul de poliție a intrat în urmărire cu utilizarea semnalelor acustice și luminoase. Autoturismul urmărit și-a continuat deplasarea îndreptându-se către centrul municipiului. Oamenii legii au efectuat doar somații prin sistemul acustic al autospecialei, utilizarea armamentului fiind inoportună în zona urbană.

A fost solicitat sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Compartimentului Rutier, care au interceptat frontal autoturismul urmărit prin instituirea unui baraj pe o cale de acces care permitea intervenția, intervenindu-se prin utilizarea dispozitivului „Spike Strip” din dotare (așa numitele benzi cu țepi). prin metoda aruncării, desfășurându-l pe partea carosabilă, în dreptul autospecialei de poliție.

Autoturismul urmărit a trecut cu roțile din partea stângă peste dispozitiv, după care și-a continuat deplasarea pe încă o distanță de aproximativ 200 de metri, fără a mai putea continua deplasarea ca urmare a avariilor provocate la nivelul anvelopelor din partea stângă.

Polițiștii au observat trei persoane ieșind din autoturism și îndepărtându-se în fugă. Polițiștii din primul echipaj au reușit să îi prindă însă pe un tânăr de 18 ani și pe un bărbat de 25 de ani, iar polițiștii din cel de-al doilea echipaj l-au prins pe un alt tânăr de 19 ani.

Tânărul care se afla la volan nu ar avea permis de conducere

Întrucât existau suspiciuni privind persoana ce a condus vehiculul menționat anterior, fiind urmărit de echipajele de poliție și nu s-a conformat semnalelor, iar afirmațiile ocupanților vehiculului au fost neconcludente, relatând diverse ipoteze ale identității conducătorului auto, s-a procedat la testarea cu aparatul etilometru a celor trei ocupanți, rezultatele indicând, alcoolemii cuprinse între 0,00 mg/L alcool în aerul expirat și 0,25 mg/L alcool în aerul expirat.

În vederea depistării consumului de substanțe psihoactive, au fost efectuate testări cu aparatul special din dotare, rezultatele fiind negative.

Ca urmare a interogării bazelor de date s-a stabilit faptul că tânărul de 19 ani, observat de polițiști că a condus vehiculul și bănuit de comiterea faptelor, nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, au fost efectuate verificări privind vehiculul în cauză, ocazie cu care s-a constatat faptul că numărul de înmatriculare este atribuit unui autoturism.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Rădăuiți



Comentarii
Inchide