(P) Cât de important e brandul pentru un întreg ecosistem?
Mulți utilizatori de gadgeturi preferă un anumit brand pentru o bună sincronizare între dispozitive, pentru o conexiune rapidă și chiar funcții premium în interiorul ecosistemului.
Cu siguranță v-ați întâlnit de-a lungul timpului cu mulți fani Apple sau Samsung ce își doreau să continue cu produse din aceleași branduri, doar pentru că mai aveau acasă și căști, tablete, poate chiar și laptopuri sau pc-uri (în cazul Apple). Acești oameni cu siguranță nu sunt nebuni pentru că plătesc niște produse scumpe și continuă să o facă atunci când se lansează un nou model. Nu plătesc doar acel dispozitiv, ci întreg ecosistemul de care beneficiază produsul, toate gadgeturile cu care se împerechează perfect și cu care nu trebuie să se chinuie.
De multe ori ați scris o notiță pe telefon, iar când ați deschis pc-ul v-ați chinuit să mutați textul. Aici totul se sincronizează, fișierul text apare automat în pc, fotografiile apar și ele. E o întreagă conexiune între dispozitive și lucrul ăsta este cel mai important.
Un alt brand care se poate lăuda cu acest ecosistem ce aduce împreună foarte multe dispozitive este Huawei. Aceștia oferă o gamă largă de produse, de la telefoane, laptopuri și tablete, până la căști cu fir, caști bluetooth, ceasuri smart sau brățări de fitness. Și pentru că produsele Huawei oferă calitate ridicată la un preț foarte bun, nu rămâne decât o problemă de timp pentru a ajunge în vârf cu tot ecosistemul, nu doar cu telefoanele.
Gadgeturile Huawei acoperă o gamă largă de nevoi ale utilizatorilor, începând de la căști in-ear cu fir (doar între cele două căști, nu până la telefon), dedicate activităților sportive, atunci când la alergare există șocuri și cele wireless pot să cadă din ureche și pot fi ușor de pierdut, până la brățări de fitness ce pot monitoriza aceste sporturi, beneficiind și de senzori de monitorizare a stării de sănătate, cum este cel de puls. Tot la acest capitol se află și ceasurile inteligente, fie ele sport sau elegante, potrivite pentru orice utilizator. Produsele sunt împărțite pe diferite modele și clase, unele fiind destinate gamei pro, având performanțe ridicate, însă și utilizatorii ce nu doresc anumite funcții își pot alege un dispozitiv la un preț mai mic. Chiar și laptopurile Huawei oferă performanțe din ce în ce mai ridicate, menținând în același timp și o foarte bună portabilitate, concurând cu seria MacBook.
Deși anul trecut aveau interdicție în a mai folosi întregul sistem Google, aici incluzând aplicații precum YouTube, GMail, Google Play, Huawei „și-a luat inima în dinți” și a creat propriul magazin de aplicații, păstrând alături utilizatorii ce apreciau calitatea dispozitivului, comparativ cu celelalte produse din piață. În continuare brandul se dezvoltă și oferă o gamă din ce în ce mai largă de produse pentru a satisface nevoile clienților.
Voi ce ecosistem preferați?