Leasing auto – beneficii pentru strartup-uri și companii mici (P)

Autor: ProMotor 03 iul. 2024 Advertorial
Leasing auto – beneficii pentru strartup-uri și companii mici (P)

Pentru startup-uri și companii mici, managementul eficient al resurselor este un aspect extrem de important. Prin urmare, fiecare decizie financiară trebuie să asigure maximul de beneficii, cu minimul de costuri.

În acest context, leasingul financiar poate reprezenta o alegere optimă atunci când se dorește crearea sau extinderea unui parc auto deoarece oferă o multitudine de avantaje care susțin dezvoltarea și creșterea afacerilor de mici dimensiuni.

Reducerea costurilor inițiale

Unul dintre principalele avantaje ale leasingului financiar este reprezentat de reducerea considerabilă a costurilor inițiale. Achiziționarea de vehicule prin leasing permite startup-urilor să evite plata unui avans substanțial, care ar afecta lichiditățile disponibile. Plățile lunare fixe și predictibile ajută la menținerea unui cash flow stabil și facilitează bugetarea pe termen lung, fiind mai ușor de gestionat decât cheltuielile inițiale.

Posibilitatea alegerii unor vehicule moderne

Leasingul auto oferă posibilitatea de a alege cele mai noi modele de vehicule, echipate cu ultimele tehnologii și standarde de siguranță, ceea ce poate reprezenta un avantaj competitiv important pentru orice  companie. Pe de o parte acestea îmbunătățesc imaginea companiei, iar pe de altă parte contribuie la eficientizarea operațională, prin diminuarea riscului de apariție e defecțiunilor și implicit a nevoii de întreținere frecventă.

Îmbunătățirea profilului de credit

Pentru startup-uri și companii mici, construirea unui profil de credit solid este esențială pentru accesul la finanțare viitoare. Prin gestionarea eficientă a contractelor de leasing și prin realizarea la timp a plăților, companiile își pot îmbunătăți scorul de credit, deschizând calea către condiții mai favorabile în viitoarele negocieri financiare.

Opțiuni de încheiere flexibile

La finalul unui contract de leasing financiar, compania are mai multe opțiuni, în funcție de necesități. Aceasta poate fie să returneze sau să cumpere vehiculul, fie să reînnoiască contractul pentru un vehicul nou. Companiile care doresc să evite riscurile asociate cu deprecierea, preferă să returneze mașina, mai ales dacă aceasta nu mai corespunde nevoilor lor curente. Astfel, nu mai există costuri suplimentare cu vânzare sau probleme legate de valoarea reziduală. Totuși, dacă mașina se dovedește încă eficientă din punct de vedere al costurilor, compania are posibilitatea de a o cumpăra achitând suma reziduală. Această sumă este, de obicei, definită în contractul inițial și este mai mică decât valoarea de piață a vehiculului. Nu în ultimul rând, companiile care își doresc să dețină o flotă modernă, pot alege să reînnoiască contractul pentru un vehicul nou.

Avantaje de ordin fiscal

Avantajele fiscale ale leasingului financiar sunt un alt element esențial care îl face atrăgător pentru companii, în special pentru startup-uri și întreprinderi mici. Cheltuielile de leasing, incluzând plățile periodice, sunt considerate cheltuieli deductibile, ceea ce înseamnă că pot fi scăzute din veniturile impozabile ale companiei. Aceasta reduce direct sarcina fiscală a companiei, diminuând suma totală de impozit pe venit datorată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide