Cele mai frecvente țepe din industria auto: Cum să le recunoști? (P)

Autor: ProMotor 16 sept. 2024 Advertorial
Cele mai frecvente țepe din industria auto: Cum să le recunoști? (P)

Cele mai frecvente țepe din industria auto: Cum să le recunoști?

Piața automobilelor rulate nu este lipsită de persoane neserioase, care încearcă să vândă mașini cu vicii ascunse. De aceea, este bine să pornești informat în căutarea unui automobil second hand, pentru a te feri de surprize nedorite.

Pentru a fi sigur că stai departe de astfel de escrocherii, fiind atent la câteva semne, pe care le poți descoperi mai departe în acest articol. Totodată, îți poate fi de ajutor să ceri părerea unor tehnicieni auto cu experiență de la un service Land Rover.

Descoperă mai departe câteva indicii care îți arată că mașina nu este conformă.

  • Reducerea sau creșterea kilometrajului

Nu doar mașinile cu kilometraj redus sunt vândute pe piața auto, ci și cele cu mulți kilometri dați înainte. Se întâmplă des ca mașinile cu rulaj foarte mare să aibă kilometrajul redus cu mii de kilometri, pentru a atrage vânzători.

În cazul mașinilor aproape noi, care au trecut prin accidente, unii dealeri auto neserioși preferă să dea kilometrajul înainte, pentru a justifica prețul mai mic cu care intenționează să o vândă. De aceea, verificarea seriei de șasiu va dezvălui informații importante despre istoricul mașinii pe care vrei să o cumperi.

  • Diferențe între aspectul mașinii și informațiile furnizate în anunț

Ai descoperit o mașină care arată foarte bine în anunț, însă după o examinare a acesteia, remarci anumite diferențe de aspect, care par minore, dar pe care vânzătorul nu le-a specificat.

Din păcate, acestea pot ascunde și alte defecțiuni ale mașinii, mult mai grave, fiind mai potrivit să eviți cumpărarea ei.

  • Schimbarea distribuției mult mai devreme față de recomandarea producătorului

Unele componente ale mașinii se înlocuiesc, atunci când se ating anumite trepte în ceea ce privește numărul de kilometri parcurși. Pentru a obține un preț mai mare de vânzare, se va încerca derularea kilometrajului.

Cumpărătorului i se va prezenta o mașină complet funcțională, fără vicii ascunse, urmând să descopere mai târziu problemele acesteia.

  • Testează mașina

Dacă vezi mașina și nu remarci ceva în neregulă, iar VIN-ul nu îți dezvăluie nimic suspect, tot ce îți mai rămâne de făcut este să o scoți la un test drive. Acum este momentul să o pui la încercare, testând direcția, frânarea și observând sunetul scos de motor.

În cazul în care vânzătorul a încercat să îți ascundă anumite aspecte din funcționarea ei, acum le poți observa.

Există și varianta în care mașina arată exact ca în anunț, se comportă bine la un test drive și nu ai găsit nimic îngrijorător, dar prețul ei scăzut îți dă de bănuit. Dacă te găsești într-o astfel de situație, reține că mașina poate fi furată.

Nu în ultimul rând, poți să duci mașina la o revizie, pentru o evaluare amănunțită. Astfel, vei ști și care este costul unor piese Land Rover, în cazul în care este necesară înlocuirea anumitor componente.

Alege cu grijă dealerul de la care cumperi o mașină rulată, fii atent la detaliile menționate în acest articol sau cere ajutorul unei persoane cu experiență în domeniu. Astfel, te poți feri de țepe și investești într-un automobil conform cu așteptările tale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide