Alfa Romeo Junior Ibrida debutează pe piața din România cu un preț de pornire de 28.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 25 oct. 2024 Știri auto

Alfa Romeo Junior poate fi cumpărată și în România în formă hibridă. Prețurile pentru noul SUV de clasă mică pornesc de la 28.000 de euro.

Varianta hibridă a noii Alfa Romeo Junior, numită Ibrida, poate fi comandată și în România. Lansat în primăvara anului trecut, SUV-ul de clasă mică va putea fi cumpărat și sub formă pur electrică.

Alfa Romeo Milano măsoară 4,17 metri lungime, 1,78 metri lungime și 1,5 metri înălțime, fiind categoric un SUV de segment B. Cu toate că folosește aceeași platformă tehnică cu Jeep Avenger, italienii au avut grijă să deseneze o mașină complet diferită, cu un design ușor de recunoscut ca fiind al unui model Alfa Romeo.

Primul model electric al italienilor va putea fi cumpărat în două versiuni cu zero emisii dar, pe lângă acestea, clienții au la dispoziție și o motorizare mild-hybrid ce are la bază o unitate pe benzină de 1.2 litri.

Alfa Romeo Junior Ibrida este disponibilă și în România

Denumită sugestiv Ibrida, această versiune a SUV-ului Junior folosește un motor pe benzină de 1.2 litri, combinat cu un motor electric încorporat în cutia de viteze automată cu șase trepte.

Mașina este capabilă să se deplaseze în mod electric în oraș mai mult de 50% din timp; condusul electric este garantat nu doar în manevre de parcare sau la viteze reduse în zone urbane, ci și în afara orașului, la o sarcină redusă de până la 150 km/h.

Începând de astăzi, comenzile se deschid treptat în întreaga Europă pentru noul Junior Ibrida de 136 CP, versiunea hibridă a SUV-ului italian. În România, Alfa Romeo Junior 1.2 MHEV 136 CP cu transmisie eDCT în 6 trepte și tracțiune față, echipare Ibrida, are un preț de pornire de 28.028 de euro cu TVA inclus.

Astfel, modelul italian va concura cu modele precum Peugeot 2008, Renault Captur sau Hyundai Kona, toate fiind SUV-uri de segment B.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide