Volkswagen readuce la viața marca Scout și lansează două off-roadere electrice – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 oct. 2024 Știri auto

După mai bine de 40 de ani, marca Scout revine pe piața auto. Brandul este acum gestionat de Grupul Volkswagen, iar noile modele vor ajunge la vânzare în 2027.

Marca Scout a revenit în peisajul auto modern, după mai bine de 40 de ani de când ultimul model a fost produs. Sub tutela Volkswagen, marca revine pe piață cu două noi modele electrice, relatează Carscoops.

Scout vrea să aducă pe piață două modele, un SUV și o camionetă, ambele complet electrice. SUV-ul se va numi Traveller, iar camioneta electrică va fi cunoscută sub numele de Terra. Astfel, Scout va avea două modele care vor rivaliza cu Rivian R1T și R1S. În plus, ambele vor primi și opțiunea unui tren de rulare cu range extender.

Și, la fel ca rivalii de la Rivian, ambele modele împart aceeași filosofie de design, cu un design simplu, uniformizat atât pentru SUV, cât și pentru camionetă.

Volkswagen readuce Scout pe piață cu două modele electrice. Ambele vor avea și versiuni cu range extender

Așa cum ne puteam aștepta, cele două noi modele Scout vor fi disponibile în versiuni pur electrice. Însă, producătorul va oferi și variante cu range extender pentru Traveller și Terra.

Cele două modele pur electrice folosesc câte două motoare, unul pe fiecare punte, care vor livra peste 1.300 Nm, ceea ce va permite mașinilor să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde.

Atât Traveller, cât și Terra folosesc o platformă electrică la 800V, iar producătorul spune că mașinile vor avea o autonomie maximă de circa 560 de kilometri cu o singură încărcare.

De asemenea, Scout va oferi și versiuni cu range extender pentru a răspunde dubiilor pe care clienții le au în legătură cu infrastructura de încărcare a mașinilor electrice. Această versiune va fi echipată cu un motor mic pe benzină, care doar va încărca bateria mașinii, ci nu va fi legat în vreun fel la roți. Astfel că autonomia totală crește până la 805 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Scout


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide