Dacia Sandero își menține poziția de lider în Europa după primele nouă luni ale anului

Autor: Ionuț Vîlciu 21 oct. 2024 Știri auto

Dacia Sandero continuă să fie cel mai popular model vândut pe piața europeană în 2024, în ciuda faptului că vânzările au scăzut luna trecută.

2024 reprezintă un bun pentru vânzările hatchback-ului subcompact de la Dacia. Dacă anul trecut a fost a doua cea mai vândută mașină în Europa – după Tesla Model Y – anul acesta conduce detașat clasamentul. Potrivit celor mai noi informații furnizate de Data Force, modelul românesc a continuat să fie cea mai vândută mașină în Europa și pe perioada lunii septembrie.

În perioada ianuarie – septembrie 2024, modelul Dacia Sandero a fost comercializat în 203.474 de exemplare. Astfel, vânzările Sandero au crescut pe primele luni din 2024 cu 16,4, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Pe locurile doi și trei ale clasamentului european s-au clasat Volkswagen Golf și Renault Clio.

Câte exemplare au fost vândute în luna septembrie?

Chiar dacă cifrele de vânzări pentru Sandero au scăzut, acesta își păstrează deocamdată poziția de lider la general, fiind urmat de Volkswagen Golf și Renault Clio. Totuși, cea mai vândută mașină în Europa, în luna septembrie, este SUV-ul electric Tesla Model Y.

Conform informațiilor furnizate de Data Force, SUV-ul electric a fost comercializat în peste 26.000 de exemplare de-a lungul lunii septembrie. Acesta a fost urmat în clasamentul lunar al vânzărilor de Volkswagen Tiguan, iar ultima treaptă a podiumului este ocupată de Renault Clio. Dacia Sandero a fost doar al patrulea model ca număr de vânzări în luna septembrie.

De asemenea, SUV-ul Dacia Duster, produs la Mioveni, se clasează în prezent pe locul 12 al vânzărilor. Pe primele nouă luni din 2024, Dacia Sandero a fost comercializat în 129.700 de exemplare. Totul include atât modele din cea de-a doua generație, cât și exemplare din cea de-a treia generație, model care a început să fie livrat către clienți la începutul acestei veri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide