Avem lista de prețuri pentru noul Geely Coolray. Merită sau nu banii SUV-ul chinezesc?

Autor: Ionuț Vîlciu 18 oct. 2024 Știri auto

Geely a anunțat prețurile oficiale pentru SUV-ul Coolray. Cu ce dotări se laudă rivalul pentru Renault Captur?

La finalul lunii septembrie, Geely a anunțat că intră oficial pe piața auto din România. Primul model pe care producătorul chinez îl va vinde în România este Coolray, un SUV de mici dimensiuni, care va concura cu modele precum Renault Captur, Peugeot 2008 sau Hyundai Kona.

Există două niveluri de echipare, diferența fiind făcută de culorile disponibile și de designul jantelor din aliaj. Altfel, mașinile sunt echipate exact la fel, indiferent de versiune, iar prețurile pornesc de la 28.490 de euro.

Indiferent de nivelul de echipare, GF sau GF+, Coolray beneficiază de faruri full LED, camere la 360 de grade, jante din aliaj de 18 inch, dar și de o transmisie automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj. Singura motorizare disponibilă este un 1.5 turbo, pe benzină, care dezvoltă 172 CP și 290 Nm.

Echiparea de top costă 29.990 de euro

Echiparea de top pentru Geely Coolray, GF+, are un preț de listă de 29.990 de euro cu TVA. Așa cum am văzut și în cadrul primului contact cu acest model, diferențele majore dintre cele două niveluri de echipare constau în alegerea de culori, designul jantelor sau anumite accesorii exterioare.

De asemenea, interiorul lui Coolray este același indiferent de versiune. Mașinile sunt dotate cu tapițerie din piele sintetică în două tonuri, instrumentar de bord digital de 10 inch și un ecran multimedia de 12,3 inch în diagonală. Acesta oferă doar integrare cu Apple CarPlay și doar prin fir. Mașinile sunt echipate și cu un pad de încărcare wireless pentru telefon, trapă panoramică, scaune cu reglaje electrice, încălzire în banchetă.

La capitolul practicalitate, Coolray oferă loc amplu pe bancheta spate, însă portbagajul are de suferit. Comparativ cu cei mai apropiați rivali ai săi, SUV-ul chinezesc are un portbagaj ce măsoară doar 330 de litri.

Pe lângă Coolray, Geely urmează să aducă în România alte două modele. Acestea sunt Starray și E5, cel din urmă fiind un SUV complet electric despre care nu au fost comunicate informații.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide