O fabrică uriașă de reciclare a bateriilor auto se va construi în România. Elemental Holding investește 20 MIL. Euro

Autor: Radu Țuțulan 18 oct. 2024 Știri auto
O fabrică uriașă de reciclare a bateriilor auto se va construi în România. Elemental Holding investește 20 MIL. Euro

Gigantul polonez Elemental Holding, cu afaceri de peste o jumătate de miliard de euro, intră pe piața din România. Compania plănuiește o investiție într-o fabrică uriașă de reciclare a echipamentelor electrice și electronice, inclusiv a bateriilor auto.

Grupul Elemental Holding a anunțat preluarea pachetului majoritar de acțiuni al companiei ACC Recycling Services, din România.

Gigantul polonez intră, astfel pe piața din România și are în plan o investiție de aproximativ 20 de milioane de euro.

Elemental Holding a cumpărat ACC Recycling Services

Intrarea pe piața din România a Elemental Holding s-a făcut prin achiziționarea firmei ACC Recycling Services, din România.

Compania românească, cu sediul în București, a fost înființată în 2021. Principalul obiect de activitate este tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase, inclusiv reciclarea bateriilor auto. Firma a raportat anul trecut o cifră de afaceri de peste o jumătate de milion de lei.

Elemental Holding anunța, în urmă cu 3 ani, că va construi prima fabrică din Uniunea Europeană pentru reciclarea bateriilor auto și a altor deșeuri care conțin metale, cu ajutorul unui împrumut de până la 25 de milioane euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Astfel, prin această investiție, în România ar putea fi dezvoltat unul dintre cele mai mari centre de reciclare a bateriilor auto din lume.

Investiție de 20 de milioane de euro, în România

Gigantul polonez Elemental Holding, cu sediul la Luxemburg, are o cifră de afaceri de aproximativ 600 de milioane de euro.

Elemental Holding lansează în România, prin achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni al societății ACC Recycling Services SRL, un proiect ambițios care va contribui la dezvoltarea regiunii, la protejarea mediului înconjurător și va susține economia circulară”, se arată în anunțul companiei, citat de Ziarul Financiar.

Din suma care va fi investită în fabrica din Deva, aproximativ 8,4 milioane de euro constituie finanțare nerambursabilă prin PNRR.

Gigantul polonez este prezent în 35 de țări din Europa, Asia şi America de Nord. Este cel mai mare operator de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice şi electronice din Europa.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide