Toyota spune că va continua să producă Supra chiar și după ce BMW va retrage modelul Z4

Autor: Ionuț Vîlciu 17 oct. 2024 Știri auto

Toyota declară că Supra va rămâne în producție chiar și după ce BMW Z4 va ajunge la finalul carierei. Japonezii nu vor să renunțe la coupe-ul sportiv.

Actuala generație Supra pare că mai are destui ani înainte în care să bucure fanii mașinilor sport. Coupe-ul japonez creat în colaborare cu BMW nu va fi retras de pe piață, în ciuda zvonurilor care spun că zilele decapotabilei Z4 sunt numărate.

Conform Carscoops, un oficial al Toyota Australia a declarat că actuala generație va rămâne în producție pentru anii ce urmează. De asemenea, se pare că Toyota plănuiește să lanseze o nouă generație Supra în viitor.

Pentru moment, fanii mărcii și cei care încă doresc să achiziționeze o nouă Toyota Supra în viitor pot fi liniștiți.

BMW Z4 va dispărea, dar Toyota Supra rămâne în producție

Un raport sugera că decapotabila produsă de BMW și că surata sa, Toyota Supra, ar urma să fie retrase din producție până în 2026. Ambele vehicule sunt asamblate de Magna Steyr, în Austria. Chiar dacă BMW Z4 ar putea dispărea de pe piață în următorii doi ani, Toyota spune că orice astfel de decizie nu va influența viitorul modelului sportiv Supra. Astfel, se pare că soarta coupe-ului se află în totalitate în mâinile producătorului japonez.

„Nu există niciun plan de a întrerupe numele Supra în această companie auto. Știu asta”, a spus Sean Hanley de la Toyota Australia. „BMW nu este Toyota. Ideea că Supra nu va mai fi este pur speculativă și, sincer, nu mă aștept, stând astăzi aici, ca numele supra să dispară”, a adăugat Hanley.

Actuala generație Supra (A90) a fost dezvoltată în parteneriat cu BMW și împarte platforma tehnică cu BMW Z4. Asemenea acestuia, coupe-ul japonez poate fi cumpărat în versiuni cu patru sau șase cilindri și, în 2022, versiunea cu șase cilindri a primit inclusiv opțiunea unei transmisii manuale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide