Skoda nu se mai satură de SUV-uri. Cehii anunță viitorul Kylaq

Autor: Ionuț Vîlciu 16 oct. 2024 Știri auto

Skoda anunță un nou SUV de mici dimensiuni, însă nu îl va vinde în Europa. Viitorul Kylaq va fi destinat pieței din India.

Producătorul auto ceh se pregătește de lansarea unui nou model pe piața din India. Este vorba despre un nou SUV subcompact, pe numele său Kylaq, care urmează să fie dezvăluit la începutul lunii noiembrie, relatează Carscoops.

Kylaq va fi un nou SUV entry-level în gama de modele pe care Skoda le comercializează în India. Lung de doar 3.995 mm, Kylaq este aproximativ la fel de lung ca o Toyota Yaris de nouă generație și va concura într-un dintre cele mai competitive piețe de SUV-uri.

În India, aproximativ 30% din toate mașinile noi vândute concurează în această categorie de dimensiuni, care se întâmplă să fie, de asemenea, unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere de pe piața auto din această țară.

Skoda Kylaq va debuta în data de 6 noiembrie

Producătorul ceh a confirmat că SUV-ul va măsura 3.995 mm în lungime și că va avea un ampatament lung de 2.566 mm, ceea ce va face din Kylaq o mașină ușor de manevrat în oraș.

Și, chiar prototipul prezentat de marcă este acoperit cu o folie de camuflaj cu nuanțe de verde și negru, mașina este clar o Skoda. Partea frontală are un design ce include blocuri optice împărțite în două și o grilă pronunțată, în timp ce profilul este pătrățos, asemenea celorlalte SUV-uri Skoda.

Fiind construit pe platforma MQB A0 IN, creată pentru piața locală, mașina va fi echipată cu un motor de 1.0 litri, ce dezvoltă 114 CP și 178 Nm. Acesta va fi cuplat cu o transmisie manuală cu șase trepte sau cu o cutie automată.

Producătorul speră că noul SUV va impulsiona vânzările pe piața din India, care au depășit deja pragul celor 100.000 de unități atât în ​​2022, cât și în 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide