Radarul funcționează pe timp de noapte? Mesaj transmis de Poliția Română

Autor: Radu Țuțulan 14 oct. 2024 Știri auto
Radarul funcționează pe timp de noapte? Mesaj transmis de Poliția Română

Probabil că sunt mulți șoferi care se întreabă dacă radarul funcționează și pe timp de noapte. De aceea, Poliția Română a transmis un mesaj pentru toți conducătorii auto.

Sancțiunile aplicate șoferilor care depășesc limita de viteză au fost mărite, în 2024, ca urmare a modificării punctului de amendă. Un punct de amendă este, acum, 165 de lei, cu 20 de lei mai mult decât anul trecut.

Conducătorii auto care au obiceiul să depășească limita de viteză, riscă între 2 și 20 de puncte de amendă. Iar cei care au cu mai mult de 50 km/h peste limita maximă rămân și fără permis.

De la ce distanță te „ia” aparatul radar?

Poliția Rutieră are în dotare sute de pistoale radar și aparate fixe, montate pe mașini.

Aceste dispozitive măsoară viteza în mai puțin de o jumătate de secundă din momentul în care mașina intră în raza radarului. Ceea ce înseamnă că niciun șofer nu va reuși să frâneze în timp util pentru a evita amenda.

Distanța de la care pistolul radar înregistrează viteza este de peste un kilometru. Totuși, pistolul radar are o limită. Acesta nu poate înregistra viteze de peste 320 km/h.

Radarul funcționează pe timp de noapte?

Sistemele radar funcționează atât pe timpul zilei, cât și noaptea. Acestea funcționează inclusiv când plouă, ninge sau e caniculă. În plus, radarele pot înregistra viteza unei mașini indiferent de direcția de deplasare.

Așadar, radarele Poliției nu sunt influențate de condițiile atmosferice sau de lumina de afară. Sunt dotate cu camere cu termoviziune, cu infraroșu sau cu sisteme video de detecție ultra-moderne.

Un șofer a descoperit asta pe propria piele, după ce a fost înregistrat de Poliție pe A1 cu o viteză de 209 km/h.

S-a ales cu o amendă de aproape 1.500 de lei și permisul suspendat pentru o perioadă de 120 de zile.

Pe autostradă, piciorul mai scapă… Nici nu realizezi când ajungi să bați cu 209 km/h în ecranul pistolului radar. Colegii noștri de pe autostrada A1, la o apăsare de buton mai târziu, i-au transmis tânărului, de 23 de ani, unde și cum a greșit… au făcut-o și în scris! 1.485 de lei – amenda, 120 de zile – permisul reținut. Respectați legea, oameni buni! Pentru binele tuturor… P.S.: Radarul funcționează la fel de bine și pe timpul nopții!”, au scris reprezentantții Poliției Române pe Facebook.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide