Volvo a produs un milion de exemplare ale SUV-ului XC40 la fabrica sa din Belgia

Autor: Ionuț Vîlciu 10 oct. 2024 Știri auto
Volvo a produs un milion de exemplare ale SUV-ului XC40 la fabrica sa din Belgia

Volvo a anunțat că a produs un milion de SUV-uri XC40/EX40 la fabrica sa din Gent, Belgia.

Fabrica de automobile Volvo din Gent, Belgia, a fost deschisă în anul 1965. Primele mașini fabricate aici au fost Volvo 120, 121 și 122, cunoscute și ca Amazon. Tot aici se fabrică în prezent și SUV-ul XC40, dar și varianta electrică a acestuia, EX40.

Volvo a anunțat o bornă importantă în producția sa de mașini odată cu construirea exemplarului cu numărul un milion al SUV-ului de dimensiuni compacte. XC40 a fost prezentat în urmă cu șapte ani, iar acum suedezii anunță că au produs un milion de exemplare la fabrica din Gent.

„Astăzi am depășit o piatră de hotar foarte importantă în istoria Volvo Car Gent și sunt foarte mândru să anunț că am produs un milion de XC40/EX40”, spune Stefan Fesser, directorul fabricii din Gent. „Cu echipa noastră dedicată și foarte calificată, ne urmăm strategia de electrificare, demonstrată de faptul că am construit deja peste 175.000 de versiuni complet electrice ale acestui model.”

XC40 este al doilea cel mai vândut model din gama Volvo

Lansat în 2017, Volvo XC40 este al doilea cel mai popular model din gama producătorului suedez. În 2023, doar XC60 a surclasat XC40 la capitolul vânzări în gama Volvo. Același lucru se întâmplă și în 2024.

Din 2020, XC40 a devenit disponibil și ca versiune complet electrică. Mașina este, de asemenea, proiectată să se îmbunătățească în timp prin actualizări over-the-air, în timp ce este alimentată de motoare electrice dezvoltate intern.

La începutul acestui an, XC40 pur electric a fost redenumit EX40, ca parte a strategiei Volvo de adaptare a denumirilor modelelor pentru mașinile complet electrice. În timp ce ultima versiune hibrid plug-in a XC40 a fost construită anul trecut, numele XC40 rămâne pentru versiunea mild-hybrid, care este încă în producție la fabrica din Gent.

Până în 2030, Volvo își propune ca între 90 și 100% din toate mașinile sale vândute în întreaga lume să fie electrice sau PHEV. Restul de 10% vor fi modele mild-hybrid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide