Noi imagini teaser cu Dacia Bigster. Ce știm până acum despre cel mai scump model Dacia?

Autor: Ionuț Vîlciu 07 oct. 2024 Știri auto
Noi imagini teaser cu Dacia Bigster. Ce știm până acum despre cel mai scump model Dacia?

Dacia Bigster urmează să fie prezentată oficial la Salonul de la Paris. Doar o săptămână ne mai desparte de lansarea celui mai mare și mai scump model Dacia. Ce știm până acum?

A început numărătoarea inversă până la lansarea noului SUV Dacia Bigster. Producătorul a anunțat deja că fratele mai mare al lui Duster își va face debutul oficial la Salonul Auto de la Paris, în data de 14 octombrie 2024.

Dacia va lua partea la Salonul Auto de la Paris, iar producătorul român are în față o lansare foarte importantă. În sfârșit, conceptul Bigster devine realitate, iar data de 14 octombrie va marca lansarea acestui nou SUV.

Recent, Dacia a lansat o serie de fotografii teaser pe pagina sa oficială de Instragram, din care nu se pot distinge foarte multe detalii, deoarece mașina este acoperită intenționat. Totuși, putem remarca faptul că designul părții din spate este foarte asemănător cu cel al celei de-a treia generații Duster.

Vezi cele patru poze pe Instagram  

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dacia România (@dacia_romania)

Dacia Bigster va fi prezentată oficial în data de 14 octombrie

Noua Dacia Bigster va fi concurentul producătorului autohton în segmentul SUV-urilor compacte, în care toți mai mulți producători caută să fie prezenți. Astfel, Bigster se va preta mai bine pentru familiile care au nevoie de o mașină mai mare, mai lungă, cu care să transporte mai ușor pasageri și bagaje.

Bigster va avea un ampatament mai mare decât cea de-a treia generație Duster, dar va folosi aceeași platformă CMF-B. Noul SUV va concura cu SUV-uri deja consacrate precum Ford Kuga sau Nissan Qashqai, iar prețurile ar trebui să fie mai mici decât ale acestora. În condițiile în care noul Duster are un preț de listă de 18.800 de euro, ne așteptăm ca Bigster să pornească de la mai puțin de 25.000 de euro.

Chiar și așa, va fi cel mai scump model Dacia din istorie, cu prețuri ce vor trece de pragul celor 30.000 de euro. Gama de motoare nu a fost confirmată, dar ne așteptăm să folosească o selecție de propulsoare similară cu cea regăsită pe Duster.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide