Skoda amâna lansarea versiunii electrice pentru Octavia. Se concentrează pe modelele termice

Autor: Ionuț Vîlciu 03 oct. 2024 Știri auto
Skoda amâna lansarea versiunii electrice pentru Octavia. Se concentrează pe modelele termice

Skoda amână lansarea unei versiuni electrice pentru modelul compact. Spună că va păstra motoarele până cel puțin în 2030.

La fel ca mulți alți producători, Skoda și-a regândit perspectivele pentru electrificarea gamei, date fiind vânzările tot mai slabe din piața mașinilor electrice. Din această cauză, lansarea viitoarei Skoda Octavia în versiune electrică a fost amânată cu doi ani, potrivit Autocar.

Din cauza vânzărilor în scădere pentru mașini electrice, producătorul ceh se alătură celorlalte mărci care și-au regândit strategiile pentru anii ce urmează. Skoda plănuise anterior să lanseze șase mașini electrice în următorii doi ani: noile modele crossover Elroq și Epiq, versiunea de producție a conceptului Vision 7S, un break electric și facelift-uri pentru Enyaq și Enyaq Coupe.

Cu toate acestea, acum a decis să amâne lansarea acelui break electric, a cărui denumire este aproape confirmată că va fi Octavia. Lansarea noului model electric al producătorului ceh va fi decalată cu doi ani, până la finalul anului 2027 sau începutul lui 2028.

Skoda Octavia EV va fi lansată mai târziu decât se anticipa inițial

Într-un interviu acordat publicației britanice Autocar, Klaus Zellmer, CEO-ul Skoda, a declarat: „Să fiu sincer, odată cu încetinirea tranziției către mașini electrice, regândim planurile”. „Verificăm succesiunea acelor mașini. Cadența acum este că avem Enyaq Coupe, Elroq, următorul este Epiq, iar următorul pe linie va fi SUV-ul, al cărui concept l-ați văzut sub forma lui 7S. După aceea, probabil în 2027, 2028, ne propunem să lansăm o versiune electrică Octavia Break”, a adăugat Zellmer.

De asemenea, Skoda a anunțat și că va prelungi viața modelelor echipate cu motoare termice, cum ar fi Fabia, Scala sau Kamiq până în 2030. Dacă inițial compania intenționa să oprească producția acestora în 2027, planurile s-au schimbat pentru că vânzările de modele electrice scad, iar Skoda vrea să se muleze pe cerințele pieței. În consecință, modele termice nu vor dispărea atât de curând din gama Skoda.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide