Apar primele imagini oficiale cu Renault 4. Noul model debutează la Salonul Auto de la Paris

Autor: Ionuț Vîlciu 03 oct. 2024 Știri auto

Renault dezvăluie primele imagini oficiale cu noul Renault 4 electric, model ce își va face debutul la Salonul Auto de la Paris.

Francezii urmează să aducă la Salonul de la Paris o serie de premiere, printre care se numără și Renault 4, o reinterpretare a clasicului model ce s-a fabricat între 1961 și 1994.

Renault a publicat în premieră câteva imagini cu designul exterior, ce surprind cele mai importante elemente de design ale noului model de clasă B, înainte de dezvăluirea oficială programată pe 14 octombrie la Salonul Auto de la Paris.

Din primele fotografii putem observa asemănările între trecut și viitor, deoarece noul Renault 4 are un design inspirat de modelul ce a intrat în producție în 1961. Farurile rotunde flanchează grila orizontală, iluminată. În plus, Renault 4 va fi primul automobil al producătorului francez ce va beneficia de o siglă frontală iluminată.

Renault 4 renaște pe 14 octombrie la Salonul Auto de la Paris

La fel ca în față, blocurile optice spate evocă predecesorul lui Renault 4. Luminile verticale împărțite în trei segmente vor fi prezente și pe noul model, alături de geamurile laterale trapezoidale.

Amintind de detaliile din plastic de pe generațiile ulterioare de 4L, portierele laterale ale Renault 4 electric au trei linii paralele embosate care se întind de-a lungul caroseriei. Nu în ultimul rând, așa cum puteam vedea pe unele versiuni ale originalului, noul Renault 4 va putea fi echipat cu un plafon retractabil din material textil.

Originalul Renault 4 a revoluționat piața auto și a devenit o mașină cu însemnătate pentru producătorul francez. A fost primul model Renault dedicat familiei cu tracțiune față și nu avea tunel de transmisie, ceea ce făcea ca podeaua să fie plată. A devenit prin excelență mașina spațioasă și plină de resurse pentru a fi condusă atât prin oraș și prin întreaga țară, în timpul săptămânii, cât și în weekend, la serviciu și în vacanțe. De asemenea, a devenit un model ales în peste 100 de țări, Renault continuând să producă peste 8 milioane de unități Renault 4.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide