UE urmează să definitiveze taxele pentru mașinile electrice chineze în decursul acestei săptămâni

Autor: Ionuț Vîlciu 30 sept. 2024 Știri auto
UE urmează să definitiveze taxele pentru mașinile electrice chineze în decursul acestei săptămâni

Uniunea Europeană urmează să definitiveze taxele pe care le va aplica mașinilor electrice produse în China. Decizia va fi supusă votului săptămâna aceasta.

Uniunea Europeană intenţionează să voteze în 4 octombrie dacă va impune taxele vamale suplimentare de 45% la importurile de vehicule electrice (EV) fabricate în China, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Agerpres.

Statele membre ale Uniunii Europene au primit un proiect de reglementare pentru măsurile propuse, cele referitoare la taxarea mașinilor electrice produse în China, care sunt vândute apoi în Europa. Sursele susțin că votul a fost puţin întârziat, pe fondul negocierilor de ultim moment cu Beijingul. Cele două părți au încercat să găsească o modalitate prin care să nu mai fie nevoie de aceste taxe vamale suplimentare.

Ce a declanșat adoptarea de suprataxe vamale pentru mașinile electrice chineze?

Decizia a venit în urma unei investigații demarate de Comisia Europeană care a arătat subvenţionarea incorectă de către China a industriei sale de mașini electrice, iar impunerea tarifelor este necesară pentru ca producătorii auto europeni să nu fie dezavantajați de prețurile mai cu care pot fi vândute aceste mașini.

În luna iulie a acestui an, Comisia Europeană a adoptat un set provizoriu de taxe pentru mașinile electrice importate din China și vândute pe Bătrânul Continent. Pe baza investigației, Comisia Europeană a concluzionat că lanțul de producție de mașini electrice din China beneficiază de subvenții incorecte, reprezentând o amenințare economică pentru producătorii de vehiculele electrice pe baterii din UE. De asemenea, ancheta a analizat posibilele consecințe și impactul acestor măsuri asupra importatorilor, utilizatorilor și consumatorilor de vehicule electrice din blocul comunitar.

Aceste taxe se aplică inclusiv pentru mașinile produse de branduri europene în China, nu doar pentru producătorii auto domestici. Cu toate acestea, din ce în ce mai multe companii auto chineze doresc să își deschidă fabrici în Europa, tocmai pentru a evita penalizări.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide