Traficul pe Valea Oltului, oprit din nou pentru lucrări. Cât timp durează blocajul

Autor: Radu Țuțulan 30 sept. 2024 Știri auto
Traficul pe Valea Oltului, oprit din nou pentru lucrări. Cât timp durează blocajul

Traficul pe Valea Oltului este din nou suspendat, pentru efectuarea mai multor lucrări periculoase. Vestea bună pentru șoferi este că, de această dată, blocajul va fi temporar.

Autoritățile au anunțat că, de luni, 30 septembrie, traficul rutier pe Valea Oltului va fi închis pe patru sectoare.

Blocajul este impus pentru a fi efectuate noi lucrări de consolidare a versanților. Din fericire, traficul pe DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu va fi restricționat doar temporar.

Traficul pe Valea Oltului, oprit din nou pentru lucrări

Centrul Infotrafic a anunțat oprirea traficului pe Valea Oltului, pe o distanță de aproximativ 300 de metri. Blocarea circulației se va face, însă, în reprize de maxim 15 minute.

Apoi, timp de alte 15 minute, șoferii vor putea circula prin acele zone.

Restricțiile sunt necesare pentru realizarea intervențiilor de rânguire a versanților, dislocare a blocurilor de rocă și îndepărtarea vegetației.

Circulația va fi blocată, așadar, la interval de câte 15 minute, pe sectoarele kilometrice 198-207, 216-219, 224-227 și 228-233.

Ulterior, pentru alte activități necesare lucrărilor, se vor institui restricții de trafic alternativ, pe câte un sens de circulație, cu semafor și piloți de trafic.

Cât timp se va circula cu restricții pe DN7

Restricțiile acestea, care impun circulație alternativă, cu opriri la fiecare 15 minute, vor fi în vigoare până pe 25 octombrie. Însă, numai pe timpul zilei.

Noaptea nu vor fi instituite restricții, iar lucrările se vor executa conform următorului program:

  • luni-joi, între orele 07:00-16:00;
  • vineri, între orele 07:00-14:00;
  • sâmbătă, între orele 07:00-18:00.

În august, DRDP Craiova anunța că au fost demarate lucrările de protecție a versanților pe DN7. Acestea sunt împărțite pe 4 sectoare, între Călimănești și Câineni.

Pe versanți vor fi montate plase ancorate și bariere de retenție, astfel încât să fie prevenite căderile de pietre.

Pe o lungime de aproximativ 20 de kilometri se vor monta pe versant peste 71 m² de plase ancorate și aproape 1.250 de metri de sisteme de retenție, tip bariere.

Aceste restricții de circulație vin după ce, anul acesta, în perioada 9 iulie – 7 august, traficul pe Valea Oltului a fost închis complet, pentru lucrări de defrișare necesare construirii autostrăzii Pitești-Sibiu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide