Imagini spion cu noul SUV Hyundai Nexo. Va fi alimentat cu hidrogen

Autor: Ionuț Vîlciu 24 sept. 2024 Știri auto
Imagini spion cu noul SUV Hyundai Nexo. Va fi alimentat cu hidrogen

Hyundai urmează să lanseze pe piață o nouă generație a SUV-ului Nexo, alimentat cu hidrogen. Primele imagini spion cu viitorul model au apărut pe internet.

Potrivit Autocar, Hyundai se pregătește să reinventeze radical SUV-ul Nexo, alimentat cu hidrogen, pentru cea a doua generație, în timp ce își dublează viabilitatea sistemelor de propulsie cu celule de combustibil.

Un prototip pentru noul model ce folosește pile de combustie cu hidrogen a fost văzut în teste ce sunt efectuate pe drumurile publice din Europa, dezvăluind o abordare diferită, comparativ cu predecesorul său.

La fel ca noua generație Santa Fe, viitoarea generație Nexo va aborda o filosofie de design mai pătrățoasă. Partea frontală este verticală și folosește faruri ce integrează de cunoscutele lumini de rulare pe timp de zi în formă de pixeli.

Spre deosebire de noul Santa Fe, viitoarea generație Nexo are o gardă mai mică la sol, iar aripile nu sunt la fel de exagerate precum cele regăsite pe SUV-ul termic al coreenilor.

Noul Hyundai Nexo a fost surprins în teste

Sub noua caroserie, cea de-a doua generație Nexo este de așteptat să aducă un upgrade semnificativ față de originalul model. Prima generație are trei rezervoare de hidrogen ce însumează 52 de litri, o pile de combustibil de 95 kW și o baterie de 1,56 kWh, oferind o autonomie de circa 660 de kilometri.

Alte actualizări, printre care se va număra, cel mai probabil, o baterie și un motor mai eficiente, vor ajuta, de asemenea, la creșterea autonomiei lui Nexo la peste 800 de kilometri, așa cum anunță presa din Coreea de Sud.

Autonomia va juca un rol extrem de important în succesul acestui model, mai ales că nu există foarte multe stații de alimentare. De asemenea, prețul va reprezenta un alt factor decisiv în procesul de cumpărare, însă va trebui să mai așteptăm până când vom afla prețul noului model alimentat cu hidrogen.

Vezi AICI poze spion cu noul Hyundai Nexo

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide