Președintele Ferrari este cercetat pentru evaziune fiscală. I-au fost confiscate bunuri în valoare de 75 de milioane de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 24 sept. 2024 Știri auto
Președintele Ferrari este cercetat pentru evaziune fiscală. I-au fost confiscate bunuri în valoare de 75 de milioane de euro

John Elkann, președintele Grupului Stellantis și Ferrari, este cercetat într-un dosar de evaziune fiscală. Bunurile lui Elkann, în valoare de 75 de milioane de dolari, au fost confiscate de un judecător din Italia.

Un judecător italian a confiscat bani și bunuri în valoare de aproape 75 de milioane de euro de la cinci persoane, inclusiv președintele Stellantis și Ferrari, John Elkann, ca parte a unei anchete privind un presupus caz de evaziune fiscală, relatează Reuters.

Ancheta, deschisă la începutul acestui an, susține că Elkann și frații săi, Lapo și Ginevra, nu au plătit impozite în Italia pentru bunurile pe care le-au moștenit după moartea din 2019 a bunicii lor, Marella Caracciolo, soția regretatului șef al Fiat, Gianni Agnelli.

Cazul provine dintr-o dispută mai largă de moștenire între Elkann și mama lor Margherita cu privire la moșia lui Gianni Agnelli, care a divizat una dintre cele mai cunoscute dinastii de afaceri din Italia.

Președintelui Ferrari i-au fost sechestrate bunuri în valoare de aproape 75 de milioane de euro

Procurorii din orașul din nordul Torino au declarat că ancheta lor a arătat că Caracciolo era rezidentă în Italia cel puțin din 2010 și nu în Elveția. Astfel, prin urmare, moștenirea ei ar fi trebuit impozitată în Italia.

Ei au spus că afirmațiile referitoare la domicilierea ei în Elveția fac parte dintr-un „plan criminal de ascundere a activelor ei substanțiale și a veniturilor aferente de legile italiene privind moștenirea și impozitele”.

Avocații familiei Elkann au spus că sechestrul a fost o etapă procesuală în cauză, care nu semnalează nicio răspundere a inculpaților.
„Reiterăm că Marella Caracciolo locuia în Elveția de la începutul anilor 1970, cu mult înainte de a se naște frații Elkann. Voința ei de a locui în Elveția nu a eșuat niciodată de-a lungul vieții”, au spus aceștia într-un comunicat.

Avocații au spus că „rămân convinși că putem demonstra că inculpații noștri nu au nicio legătură cu faptele reproșate”. Alte persoane vizate de sechestru sunt contabilul lui John Elkann, Gianluca Ferrero, și notarul elvețian Urs von Grunigen, care a acționat ca executor imobiliar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide