Hyundai și Skoda vor colabora pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie cu hidrogen

Autor: Ionuț Vîlciu 20 sept. 2024 Știri auto
Hyundai și Skoda vor colabora pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie cu hidrogen

Hyundai Skoda au semnat un memorandum de înțelegere în timpul summitului de afaceri de la Praga. Cele două companii vor lucra împreună la dezvoltarea sistemelor alimentate cu hidrogen.

Hyundai Motor Company și Skoda Group au semnat un memorandum de înțelegere (MOU) pentru a începe colaborarea în vederea stabilirii unui ecosistem de mobilitate cu hidrogen. La ceremonia de semnare, care a avut loc la summitul de afaceri dintre Coreea și Republica Cehă au fost prezenți Ken Ramírez, vicepreședinte executiv și șef al afacerilor globale de vehicule comerciale și hidrogen de la Hyundai Motor Company, și Petr Novotný, CEO al Skoda Group.

Acordul va acoperi studiul privind adoptarea sistemelor și tehnologiilor cu celule de combustie cu hidrogen, studiul privind adoptarea de soluții eficiente energetic pentru proiecte și produse de mobilitate și explorarea ecosistemului hidrogenului și a oportunităților lanțului valoric dincolo de mobilitate.

„Parteneriatul nostru cu Grupul Skoda urmărește să accelereze adoptarea hidrogenului, ceea ce ar contribui la progresul tehnologiei și a neutralității carbonului pe piețele globale, inclusiv în Republica Cehă”, a declarat vicepreședintele executiv Ramírez. „Împreună cu Grupul Skoda, ne străduim să conducem afacerile cu hidrogen în creștere rapidă, creând sinergii pozitive între tehnologia noastră cu celule de combustibil și proiectele de mobilitate ale Grupului Skoda.”

Hyundai și Skoda vor să dezvolte propulsoare care funcționează pe bază de hidrogen

„Credem că hidrogenul, alături de soluțiile eficiente din punct de vedere energetic, va juca un rol esențial în transformarea mobilității pentru un viitor sustenabil. Colaborarea noastră cu Hyundai Motor Company urmărește să ne permită să privim dincolo de granițele naționale și să explorăm piețe mai largi unde aceste tehnologii pot avea un impact mai mare. Lucrând împreună, putem aduce soluții inovatoare și ecologice ecosistemului de mobilitate globală, promovând energie mai curată în zonele în care este cea mai mare nevoie”, a declarat Petr Novotný, CEO al Grupului Skoda.

Hyundai Motor Company și Skoda Group vor efectua, de asemenea, studii de fezabilitate pentru aplicațiile sistemelor de celule de combustibil pentru o utilizare diversă dincolo de cea a domeniului auto. Folosind expertiza și cunoștințele sale globale în operarea diferitelor aplicații de hidrogen atât în ​​sectoarele de mobilitate, cât și în cele energetice, Hyundai vrea să extindă uzul acestei tehnologii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide