Noul Bentley Continental GT a intrat în producția de serie

Autor: Ionuț Vîlciu 17 sept. 2024 Știri auto
Noul Bentley Continental GT a intrat în producția de serie

Noua generație Bentley Continental GT a intrat în producția de serie. Primul exemplar va intra în colecția Heritage a producătorului britanic.

Primul exemplar din cea de-a patra generație Bentley Continental GT a ieșit de pe linia de producție, la timp pentru împlinirea a 136 de ani de la nașterea lui Walter Owen Bentley.

Cu aceleași specificații ca și mașina care a apărut în filmul neoficial „Underwater Speed ​​Record” și filmul de lansare, primul nou Continental GT este finisat în Turmaline Green, cu un interior Gravity Gray și Mandarin. Mașina își va începe viața ca mașină din UK Press Fleet, înainte de a se alătura Bentley’s Heritage Collection, unde va fi păstrată pentru totdeauna. Mașina va fi urmată de pe linia de producție de primele mașini ale clienților, fiecare specificată într-una dintre cele 46 de miliarde de configurații posibile prin lista de opțiuni producătorului.

Bentley Continental GT folosește un sistem de propulsie hibrid

„Generația a patra Continental GT este o adevărată capodopera. Culoarea vie de lansare a Turmaline Green este o interpretare modernă a notabilului Bentley Green, proiectată și pictată de meșterii noștri interni. Vehiculul a finalizat 92 de stații de asamblare uimitoare pe tot parcursul procesului de producție și, de asemenea, am depășit limitele designului interior al vehiculului nostru, cu texturi tridimensionale din piele, matlasări moderne și finisaje crom închis. Artizanii noștri din Crewe s-au întrecut cu adevărat, asigurându-se că fiecare detaliu emană lux”, a declarat Andreas Lehe, membru al consiliului de producție.

Noul Bentley Continental GT Speed folosește un propulsor PHEV. Acesta are la bază un motor V8 de 4.0 litri, care dezvoltă 600 CP și este ajutat de un motor electric de 190 CP, puterea combinată a sistemului fiind de 782 CP și 1.000 Nm cuplu.

Toată puterea este preluată de o cutie automată cu 8 rapoarte, fiind transmisă mai departe către toate cele patru roți printr-un sistem de tracțiune integrală permanentă.

Astfel, mașina poate accelera de la 0 la 100 în doar 3,2 secunde, iar coupe-ul poate atinge o viteză maximă de 335 km/h. Varianta decapotabilă sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde și poate atinge o viteză maximă de 285 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bentley


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide