Lotus Theory 1 Concept – Mașina care va sta la baza viitoarelor modele ale mărcii

Autor: Ionuț Vîlciu 17 sept. 2024 Știri auto

Lotus a prezentat noul său concept electric, studiu care va sta la baza noilor sale mașini și tehnologii. Theory 1 cântărește mai puțin de 1.600 kg și produce 1.000 CP.

Lotus vrea să se întoarcă la origini prin noul concept car Theory 1. Producătorul britanic este cunoscut pentru filosofia sa de a crea mașini ușoare, iar britanicii vor să aducă acest lucru și în era electricelor.

Producătorul britanic a dezvăluit noul său concept car, denumit Theory 1, o supermașină electrică ce cântărește mai puțin de 1.600 kg și dezvoltă 1.000 CP.

Lotus Theory 1 are o baterie de 70 kWh care alimentează două motoare electrice pentru un total de 1.000 CP. Producătorul spune că mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 2,5 secunde și că poate atinge o viteză maximă de 320 km/h. Totuși, autonomia nu este cel mai mare atu al său, dat fiind că poate parcurge doar 402 km cu o singură încărcare.

Lotus se întoarce la origini

Lotus nu a oferit informații concrete despre tehnologia folosită pentru acest concept, astfel că nu știm dacă utilizează o arhitectură pe 400 sau pe 800 de volți. Totuși, se pare că performanța brută nu este singurul aspect important pentru Theory 1.

Lotus se concentrează pe experiența de conducere și pe interiorul unic cu trei locuri. Theory 1 introduce sistemul de conducere Lotuswear, conceput pentru a oferi fiecărui pasager o experiență interactivă.

Este vorba o țesătură adaptivă, ușoară și moale, care permite vehiculului să comunice cu șoferul și pasagerii, sporind intuitivitatea și confortul în timpul conducerii.

Acest sistem oferă semnale tactile, cum ar fi impulsuri pe volan pentru a indica atunci când trebuie să virați și se adaptează la condițiile de drum prin intermediul a cinci moduri de conducere: Range, Tour, Sport, Individual și Track.

Lotus a echipat mașina cu senzori la 360 de grade, lumini laser dezvoltate împreună cu Kyocera și anvelope Pirelli P Zero Elect, care sporesc autonomia cu până la 10%.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lotus


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide