Italienii au venit în România să ne arate cum se fabrică Dacia Duster: un adevărat „fenomen cultural”

Autor: Marius Vișan 31 aug. 2024 Știri auto

Duster bate record după record în ceea ce privește vânzările. În mai puțin de cincisprezece ani de la lansare, Dacia a produs nu mai puțin de 2.400.000 de exemplare Duster.

Dacia Duster, una dintre cele mai populare mașini din Europa, a devenit mai mult decât un simplu automobil, este un adevărat „fenomen cultural”, spun italienii de la Automoto.it. Ei au venit în România, la uzina din Mioveni, să filmeze cum se fabrică celebrul SUV.

În prezentarea lor, italienii fac referire la istoria noastră bogată, la Dracula, la cultură diversă, gastronomie, dar pomenesc și de Transfăgărășan, considerat de mulți cea mai frumoasă șosea din lume.

Automatizare și inovație în producția Dacia

Jurnaliștii de la Automoto.it au intrat în uzina argeșeană și au filmat pașii importanți din „nașterea” unei mașini, de la presele de metal care formează caroseria, până la asamblarea finală.

Uzina Dacia are un grad înalt de automatizare a proceselor de fabricație, ceea ce contribuie la creșterea eficienței și a calității produselor. Cu ajutorul noilor tehnologii și a sistemelor automatizate, uzina asigură o producție de serie mare.

Acest nivel de automatizare plasează Uzina Vehicule Dacia printre cele mai avansate facilități de producție auto din regiune.

Duster – un SUV robust și accesibil

Unul dintre principalele motive pentru succesul Dacia Duster este raportul excelent calitate-preț. Într-o piață auto globală, unde prețurile sunt în continuă creștere, Duster reușește să ofere o opțiune viabilă pentru cei care doresc un SUV robust și accesibil.

Mai mult, versatilitatea Duster-ului, care poate fi folosit atât în oraș, cât și pe teren accidentat, a contribuit la popularitatea sa în diverse țări.

VIDEO

 

Uzina Vehicule Dacia, parte a Grupului Renault, este unul dintre pilonii industriei auto din România

Pe site-ul companiei este specificat faptul că la fabrică există o forță de muncă de peste 6.800 de angajați, dintre care 28% sunt femei, uzina este localizată la Mioveni unde produce unele dintre cele mai populare modele Dacia: Logan, Sandero Stepway, Jogger și Duster. Aceste modele deservesc piața locală și sunt exportate în numeroase țări din întreaga lume.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură foto YouTube Automoto.it


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide