Noul SUV al celor de la Smart va fi lansat la finalul lunii august. Primele imagini oficiale cu noul model electric – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 07 aug. 2024 Știri auto

Smart pregătește lansarea unui nou SUV complet electric. Viitorul Smart #5 apare în primele fotografii oficiale înainte de lansarea programată la finele lunii august.

Cel mai mare model Smart din istorie urmează să fie prezentat în curând publicului. Până când va ieși de sub camuflaj, compania a publicat o serie de imagini teaser cu noul SUV electric.

Imaginile au fost capturate într-un cadru plin de natură, deoarece Smart vrea să sublinieze caracterul aventuros al mașinii și abilitățile de care dispune în teren accidentat. Din primul set de imagini putem vedea prototipuri Smart #5 acoperite cu un camuflaj nu foarte restrictiv, în timp ce sunt conduse pe drumuri accidentate, pe diferite suprafețe.

Smart #5 este prezentat pe drumuri acoperite cu pietriș, condus prin noroi, traversând râuri, dar și pe zăpadă, astfel că toate condițiile sunt acoperite de aceste prime fotografii.

Noul SUV de la Smart va fi prezentat luna aceasta

Viitorul Smart #5 are o siluetă pătrățoasă, ceea ce îl diferențiază de #1 și #3, care au caroserii cu un design mai dinamic. De asemenea, elemente precum ornamentele din plastic, protecțiile inferioare ale caroseriei și LED-urile suplimentare contribuie la aspectul mai robust al mașinii, cu toate că versiunea de serie nu va fi la fel de „pompată” precum conceptul inițial.

Potrivit Carscoops, cel mai mare Smart din istorie va măsura 4.705 mm în lungime, 1.920 mm în lățime, 1.705 mm în înălțime și va avea un ampatament lung de 2.900 mm. Astfel, viitorul SUV electric va avea dimensiuni similare cu modele precum BMW X3, Audi Q5 sau Mercedes-Benz GLC.

Mașina va folosi o arhitectură electrică pe 800 de volți, iar primele documente din China sugerea că mașina va fi disponibilă în patru versiuni. Clienții vor avea ala dispoziție sisteme de propulsie pur electrice cu tracțiune spate sau integrală, cu puteri cuprinse între 340 CP și 646 CP. De asemenea, cea mai eficientă variantă ar trebui să ofere o autonomie maximă de circa 550 de kilometri.

Noul Smart #5 va debuta oficial în data de 28 august 2024, iar evenimentul de lansare va avea loc în Australia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Smart


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide