Fabrica de cablaje auto LEONI Bistrița – cel mai mare angajator al județului, disponibilizează 10% din angajați

Autor: ProMotor 23 iul. 2024 Știri auto
Fabrica de cablaje auto LEONI Bistrița – cel mai mare angajator al județului, disponibilizează 10% din angajați

Compania LEONI Bistrița – cel mai mare angajator al județului – a decis reducerea numărului de angajați cu până la 10%.

„Această măsură este necesară pentru a menține competitivitatea și viabilitatea pe termen lung a companiei”, se arată într-un comunicat de presă publicat de Bistrițeanul.ro.

Reprezentanții LEONI Bistrița susțin că s-a decis reducerea numărului de angajați cu până la 10%.

Măsura vine în urma unei analize detaliate a situației economice și operaționale actuale în zona electromobilității.

Conducerea companiei a informat sindicatul din companie în legătură cu această decizie.

Motivul deciziei ar fi scăderea comenzilor pentru vehicule electrice

„Această măsură este necesară pentru a menține competitivitatea și viabilitatea pe termen lung a companiei. Pentru a asigura un proces de reducere echitabil și transparent, vor fi aplicate criterii de evaluare obiective. Acestea vor ține cont de evaluarea anuală a performanțelor profesionale, vechimea în cadrul companiei, competențele și calificările individuale, precum și necesitățile operaționale ale fiecărui departament. Categoriile vulnerabile (angajați care sunt părinți unici etc.) vor beneficia de protecție suplimentară. Aceste criterii sunt adoptate pentru a minimiza impactul social și pentru a asigura un tratament corect și echitabil pentru toți angajații noștri.

Totodată, înțelegând consecințele pe care o astfel de decizie le poate avea asupra angajaților afectați, LEONI Bistrița va oferi suport în găsirea de noi oportunități de angajare. Știm că astfel de decizii sunt dificile. Apreciem în mod deosebit dedicarea și eforturile fiecăruia dintre colegii noștri, într-o perioadă plină de provocări în industria auto, însă această măsură este absolut necesară pentru a putea continua să construim un mediu de lucru stabil și sustenabil pentru viitor”, precizează reprezentanții LEONI Bistrița.

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni este parte a grupului german Leoni

Compania Leoni Wiring Systems Ro avea în 2022 un număr mediu de 4.831 de angajaţi. Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale.

Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 2000, odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad. Au urmat fabricile din Bistriţa (2002) şi Bascov, lângă Piteşti (2005), iar ulterior au fost deschise fabricile satelit din Beiuş, Luduş, Marghita şi Bumbeşti-Jiu scrie Ziarul Financiar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: leoni.ro



Comentarii
Inchide