Range Rover prezintă noua colecție Celestial. Vor exista 5 variante ale lui Range Rover Sport SV

Autor: Ionuț Vîlciu 17 iul. 2024 Știri auto

Range Rover a dezvăluit o colecție exclusivă, alcătuită din vehicule Range Rover Sport SV cu un concept special, fiecare oferind o viziune sofisticată și rafinată asupra luxului modern, o colecție inspirată de mituri și legende.

Colecția Range Rover Sport SV Celestial – prima colecție de acest fel oferită de Range Rover – constă în cinci piese unice, fiecare fiind inspirată de mitologia antică și de cosmos.

De la tonurile naturale prezente pe varianta „Gaea”, până la exteriorul de un galben aprins pe care îl întâlnim la „Sol”, fiecare ipostază le oferă clienților o viziune unică și personalizată asupra SUV-ului de lux.

Prima dintre cele cinci variante exclusive este Gaea, care reprezintă originea vieții – Pământul. Inspirată atât de pământ, cât și de mare, Gaea este ilustrată pe mașină printr-un simbol oblic, ce reprezintă un val care se lovește de mal, iar culoarea exterioară Green Terre Matte completează tema.

Interiorul mașinii este disponibil în două combinații de culori; scaune Caraway din combinație de piele Windsor cu material Kvadrat, ornamente interioare din lemn Natural Brown Silver Birch, sau varianta fără piele Ebony și Cinder Grey, cu volan asortat și ornamente interioare din lemn Natural Black-Silver Birch – făcând din nou aluzie la tema Pământului.

Range Rover a creat cinci modele exclusive inspirate de mitologia antică și cosmos

Continuând cu tema mitologiei, Theia – o titanidă, fiica lui Uranus și a Gaeei – este asociată viziunii și luminii strălucitoare. În interior, un simbol emblematic pentru acest model, prezent în ornamentul interior Grand Black lucios și care se găsește pe tetiere și consolă, reprezintă viziunea și lumina; simbolul poate fi interpretat în numeroase moduri, inclusiv prin ochiul Theiei care veghează craterele lunii sau o constelație.

Urmează varianta inspirată de Io, corpul cu cea mai mare activitate vulcanică din Sistemul Solar. Acesta a inspirat echipa de design SV să dezvolte o nuanță specială de portocaliu. Acesta se numește Cyllene Gloss și amintește de suprafața de pe Io, care este supusă în permanență schimbărilor vulcanice, așa cum se poate vedea în finisajul lucios al vehiculului, privit în lumini diferite.

Exteriorul este completat de țevile de eșapament din fibră de carbon, texturate cu linii oblice, lucioase, de însemnele inscripționate din carbon, precum și de capota contrastantă din fibră de carbon, texturată și lucioasă.

Ultimele două versiuni sunt inspirate de Sol, o reprezentare a Soarelui, și Vega, care este o stea deosebit de luminoasă din constelația Lyra.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Land Rover


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide