Cu Dacia 1300 pe Nürburgring! Bătrâna Dacie a fost condusă pe „Iadul Verde” din Germania – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 iun. 2024 Știri auto

Nürburgring este unul dintre cele mai cunoscute, dar și mai periculoase circuite din lume. După o serie de peripeții, aventura unor conaționali a culminat pe circuitul din Germania.

Când spunem Dacia 1300 nu ne gândim neapărat la motorsport, viteză sau performanțe remarcabile. Aceasta a fost pentru foarte mulți români un simplu mijloc de transport, o mașină simplă, fără pretenții. Da, au existat și câteva apariții în scena motorsportului local, dar nimic de amploare, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe cei de la DailyDriven să conducă bătrâna Dacie pe circuitul Nürburgring Nordschleife.

Probabil că este prima Dacia 1300 care a ajuns pe faimosul circuit, într-o tentativă de a demonstra că ceea ce e vechi nu e neapărat demn de înlocuit și că în continuare te poți distra cu o mașină veche, care nu are sute de cai putere și tehnologii moderne la dispoziție.

„După patru zile de condus am ajuns cu Dacia 1300 pe Nürburgring și am parcurs cu succes un lap de circuit. Ce am găsit aici poate fi considerat de unii Mecca pasionaților de mașini. Noi, în atâta gălăgie asurzitoare de motoare turate, paradoxal, ne-am găsit liniștea”, spun cei de la DailyDriven.

Exemplarul vechi de 54 de ani a fost înconjurat de supercar-uri

„Mașina în cauză, o Dacia 1300 veche de 54 de ani, s-a alăturat mașinilor de sute de cai putere pentru un tur de circuit istoric. E greu de explicat în cuvinte cum a fost pe circuit dar deși Dacia are doar 54 de cai, am simțit că am zburat pe curbe și totul s-a terminat dezamăgitor de repede. Dacia a alergat într-o companie selectă, alături de multe Porsche GT3 RS, M2, M3 și lista poate continua”. „Și apropo de supercar-uri, e uimitor când un posesor de mașină de 300.000 de euro se oprește lângă una de zeci de ori mai ieftină să o admire. Povestea asta s-a tot repetat ieri la circuit”, a adăugat echipa DailyDriven.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DailyDriven.ro / Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide