Austin Seven Ruby Coupe, din 1935, scoasă la licitație, în București. Prețul este uimitor de mic

Autor: Radu Țuțulan 12 iun. 2024 Știri auto

Austin Seven Ruby Coupe, din 1935, una dintre mașinile care a stat la baza industriei auto europene, este scoasă la licitație, în București. Prețul de pornire este uimitor de mic.

Galeriile Artmark, din București, organizează o amplă licitație în care sunt scoase la vânzare mai multe obiecte de artă, ceasuri și mașini de epocă.

Una dintre vedete este Austin Seven Ruby Coupe, fabricată în 1935.

Austin Seven Ruby Coupe, din 1935, scoasă la licitație

Automobilul Austin Seven Ruby Coupe, scos la licitație în București, e în starea originală și a fost fabricat în 1935.

Este foarte bine întreținut, complet funcțional, cu un interior din piele de culoare verde.

Acest model s-a aflat la baza multor mărci auto din Europa. De exemplu, primul automobil BMW fabricat vreodată a fost construit sub licență Austin model Seven.

De asemenea, primul automobil de curse McLaren a avut ca punct de plecare acest model.

Ce putere are motorul montat pe Austin Seven Ruby Coupe din 1935

De multe ori, Austin Seven Ruby Coupe, creat de britanici, a fost comparat cu Ford Model T, conceput în America. O mașină care dădea oamenilor posibilitatea să se deplaseze rapid, nu presupunea o întreținere scumpă și chiar era plăcut de condus.

Dar, spre deosebire de modelul american, Austin 7 se aseamănă foarte mult cu mașinile moderne. Mai exact, pedala de ambreiaj e în stânga, frâna în centru și accelerația în dreapta. A fost prima mașină de serie care a avut această așezare a pedalelor.

Acest Austin Seven Ruby, din 1935, are o caroserie coupe și dispune de o transmisie manuală. Este echipat cu un motor pe benzină, cu 4 cilindri.

Capacitatea cilindrică este de 749 cm3 și dezvoltă o putere de 8 kw.

Preț uimitor de mic pentru un automobil de legendă

Cu toate că e vorba de un automobil de legendă, prețul cu care e scos la vânzare e uimitor de mic.

Mașina, care deține și atestat de vehicul istoric, are un preț de pornire de 5.000 de euro pe site-ul casei de licitații Artmark.

Licitația va avea loc pe 25 iunie, dar până atunci automobilul de epocă, precum și celelalte bijuterii și obiecte de artă pot fi admirate în cadru expoziției dedicate acestui eveniment, la Palatul Cesianu-Racoviță din București, zilnic, în intervalul 10:00 – 20:00.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Artmark


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide