Mai multe proiecte interesante, bazate pe modele Dacia, au fost fotografiate în Constanța. Proiectele ar fi fost realizate chiar de studenți.
Dacia este un nume adânc împământenit în istoria românilor, fie că vorbim de strămoșii daci sau de brandul auto care a luat naștere la jumătatea anilor 1960. Dacia este o poveste de succes, în zilele noastre vinde mașini în toată Europa.
Nu cred că există un român care să nu recunoască o Dacia 1300 sau 1310, deoarece, pentru zeci de ani, aceste mașini au reprezentat chintesența brandului. De-a lungul timpului au existat variații pe temă, să spunem așa, de la camionete la Dacia 1410 Sport.
Pe lângă proiectele și prototipurile realizate de uzina de la Mioveni de-a lungul anilor, au existat și diverse modificări aduse de persoane private. Grație unor fotografii postate în grupul de Facebook Carspotting, putem vedea proiectele realizate de studenți, pe baza unor modele Dacia.
Fotografiile ne prezintă câteva proiecte realizate de studenții Universității Ovidius, din Constanța. Putem vedea 4 proiecte, 3 fiind bazate pe Dacia 1300/1310. Observăm că o Dacia 1310 a fost transformată într-o șenilată, o alta a fost transformată într-o „amfibie”. Mașinii i-au fost montate flotoare, iar roțile sunt pale, pentru a putea asigura propulsia pe apă.
De asemenea, vedem și o Dacia 1300 modificată pentru a circula pe șinele de tren. Roțile obișnuite au făcut loc pentru unele asemănătoare unui tren, iar mașina este expusă pe o bucată de cale ferată, ceea ce conferă o apariție interesantă. Poate că au un aspect rudimentar, dar sunt adevărate realizări pentru studenții Facultății de Inginerie Mecanică.
Nu în ultimul rând, există și o Dacia Lăstun care a fost tăiată și îngustată, probabil că acum ar putea oferi loc doar pentru șofer. Conform comentariilor, aceste mașini au fost proiecte de licență ale studenților.