Ce obiecte nu ar trebui să lipsească din mașina ta?

Autor: Marius Vișan 05 apr. 2021 Știri auto

Când pleci la drum lung cu mașina pot apărea situații neașteptate care te pot pune în dificultate.

Chiar dacă ai o mașină nouă care îți oferă tot confortul, este esențial să ai câteva unelte de baza care te vor scoate din încurcătură.

Iată ce ar trebui să ții în portbagajul unei mașini pentru a fi în siguranță atunci când pornești la drum.

1. Roată de rezervă

Este indicat să te asiguri că roată de rezervă este în stare bună,  și că alături de ea ai un cric și o cheie pentru prezoane.

2. Unelte pentru schimbarea roților

Dacă îți cumperi o mașină second hand este important să te asiguri că ai toate uneltele necesare pentru a schimbă un o roată. Dacă nu știi cum să schimbi pneul, poți caută în manualul de utilizare al mașinii.

3. Manometru de presiune

O roată care nu este umflată corespunzător poate duce la un consum mai mare de carburant și reduce durata de viață a anvelopei. Păstrează într-un loc vizibil un manometru de presiune pentru a-ți aminti în fiecare luna să verifici presiunea.

4. Pompa

În cazul în care constați că anvelopă este dezumflată poți completa nivelul de aer până la parametri optimi.

5. Trusa de prim ajutor

Câteva bandaje, tifon, dezinfectant, ibuprofen, o pensetă, leucoplast și pastile pentru răul de mașină sunt doar câteva dintre elementele pe care ar trebui să le porți în trusa de prim ajutor.

6. Lanternă

Lanternă este unul dintre instrumentele esențiale care nu ar trebui să lipsească din trusa ta. Acum există lanterne compacte cu leduri care nu ocupă mult spațiu în torpedou și este atât de ușoară încât o poți ține cu dintâi în cazul în care ai nevoie să lucrezi cu ambele mâini pentru a schimbă un pneu.

7. Triunghiul de avertizare

Triunghiurile de avertizare vin acum în pachete compacte care se depozitează ușor în spațiul pentru roată de rezervă sau în portbagaj. Ai nevoie de aceste instrumente pentru a semnaliza locul în cazul în care este nevoie să tragi pe dreapta.

8. Cablurile de pornire

Va veni o zi din viață mașinii tale, când vei roți cheia și nu vei auzi nici un zgomot produs de motor. Poți trece de această zi sumbră dacă ai la îndemână aceste cabluri și suni un prieten pentru a-ți resuscita bateria.

9. Extinctor auto

Evita amendă și cumpără un stingător auto omologat.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Sursa foto: Volkswagen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide